SkorerMuhteşem düet

Muhteşem düet

03.03.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Muhteşem düet

Muhteşem düet



Beşiktaş zorlu dakikalar yaşadığı Yimpaş Yozgat maçını yüksek tempolu futboluyla kazanmayı bildi. 2. dakikada Sumiala’nın golüyle yenik duruma düşen Siyah - Beyazlı takım Ahmet Dursun’un 20 ve 31. dakikalarda gelen iki golüyle öne geçti. Yozgat 47’de Sumiala ile skoru tekrar beraberliğe taşıdı. 53’te Tümer’in akıllı hareketiyle başlayan pozisyonda takımını öne geçiren İlhan Mansız, 68’deki golüyle de galibiyeti perçinledi.

• Dakika 2: Tamer'den topu kapan Cem Karaca'nın soldan ortasına Sumiala düzgün bir şekilde vurdu, top Myhre'nin solundan filelerle buluştu: 0 - 1
• Dakika 15: Erman driplinglerle orta sahayı geçti. Mükemmel pasında kaleci Gökhan ile karşı karşıya kalan İlhan'ın şutu üst direkte patladı.
• Dakika 20: Tamer, soldan altı pasa kesti. Ahmet Dursun savunmanın arasında yükseldi, kafayı çaktı: 1 - 1
• Dakika 31: Selim, Ahmet Dursun'u ceza alanı dışında düşürdü. Serbest vuruşu Ahmet Dursun kullandı, mükemmel bir vuruşla Gökhan'ın avladı: 2 - 1
• Dakika 42: Ahmet Dursun'un mükemmel topuk pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan İlhan, boş kale yerine topu Gökhan'a nişanladı.
• Dakika 44: Tümer, sağdan mükemmel indi ve topu altı pasa kesti. İlhan Mansız'ın kafa şutunu Selim çizgi üzerinden çıkardı.
• DAKİKA 47: Soldan gelen topla buluşan Sumiala, Beşiktaş defansının bakışları arasında Myhre'nin üzerinden aşırtma vuruşla ağları havalandırdı: 2 - 2
• DAKİKA 53: Ahmet'in düşürülmesiyle kazanılan faulde topu Tümer hemen soldan kaçan İbrahim'e aktardı. Bu oyuncu altı pasa yerden kesti, İlhan düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 3 - 2
• DAKİKA 56: Sağdan korner vuruşunda Cihat boş durumda kafayı vurdu. Top yan direği adeta yalayarak, auta çıktı.
• DAKİKA 68: Ali Eren, defanstan aldığı topu ileriye kadar sürdü. Mükemmel ara pasında İlhan, kaleci Gökhan'ın altından topu ağlara gönderdi: 4 - 2
• DAKİKA 85: Baya'nın ara pasıyla buluşan Stavrum, boş durumda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunu Gökhan güçlükle önledi.
• DAKİKA 89: Stavrum'un pasıyla ceza alanında topla buluşan Ahmet Dursun, boş durumda sert vurdu. Kaleci Gökhan çeldi, dönen topu Ali Eren dışarı gönderdi.

• MYHRE: İlk golde yapabileceği bir şey yoktu, ikincisinde ise öne çıkması hataydı. Kalesinde yine yeterince güven vermedi.
• ALİ EREN: İlk yarıda biraz durgundu. Ancak sonra açıldı, defanstaki görevini başarıyla yaptı. Son golün de yaratıcısıydı.
• AHMET YILDIRIM: Cezalı Ronaldo'nun yerine liberoda forma giydi. Gollerde hatası yoktu, zaman zaman kritik toplar kesti.
• ERMAN: Tedirgin futbolu devam ediyor. Seri bir oyuncu, ancak telaşlı yapısıyla defansta arkadaşlarına zor anlar yaşatıyor.
• TAMER: Eski görüntüsünün aksine dün oldukça etkili ve yaratıcıydı. İlk golde hatası olsa da, Nihat'ın yerini doldurmaya başladı.
• BAYA: Tutuk bir günündeydi. Arkadaşlarını yeterince besleyemedi. Yozgat karşısında liderlik vasıflarını sahaya yansıtamadı.
• TAYFUR: Sarı kart tedirginliği vardı. Bu yüzden pozisyonlarda ürkek kaldı. Ancak yine karşılaşma boyunca iyi mücadele etti.
• TÜMER: Orta sahada çok top kaybetti. Vasatı geçemedi. Ancak hücum bölgesinde İlhan Mansız'a ve Ahmet'e olumlu paslar attı.
• İBRAHİM: Sol kanatta arı gibi çalışıyor, yorulmak nedir bilmiyor. Dün yine iyi günündeydi, birçok hücumda imzası vardı.
• AHMET DURSUN: İnanılmaz bir mücadele ortaya koydu. Barcelona maçından bu yana ilk kez bu kadar hırslı ve bitirici gözüktü.
• İLHAN MANSIZ: İki gol atmasına rağmen birçok fırsatı da harcadı. Ahmet atınca adeta hırs yaptı ve gollerini sıraladı.
• BAYRAM: Galatasaray maçı öncesi sarı kart tehlikesi bulunan Tümer'in yerine alındı. Hücum bölgesine hareketlilik getirdi.
• STAVRUM: İyileşen Norveçli golcü, yavaş yavaş forma giriyor. Dün bir gol kaçırdı, ancak çalışkanlığıyla da göz doldurdu.
• ÜMİT: Tayfur'un yerine maçın son bölümünde taze kuvvet olarak orta sahaya sürüldü. Kalan dakikalarda iyi niyetiyle çalıştı.

YOZGAT
• SUMIALA: Boğa gibi bir şey. Pozisyon yakalarsa affetmiyor, ikili mücadelelerden hiç yılmıyor. Defansı oldukça yıprattı
• CEM KARACA: Oldukça hareketliydi, adam eksiltmede ve driplinglerde Tamer'e çok zor anlar yarattı. Olumlu puan topladı.
• SELİM: Yozgat defansında sigorta görevi yaptı. İlhan'ın kafa vuruşunda topu çizgiden çıkararak, mutlak bir golü önledi.


Yılnur Önen avantaj kurallarında dikkatli ve pozisyonlara yakın bir yönetim gösterdi. Ancak Beşiktaş’ın attığı ilk gol öncesinde ve üçüncü goldeki faul atışı sırasında tartışılacak kararlar verdi. Kartlarını doğru gösterirken, ikili mücadelelerde de takdir hakkını dengeli kullandı.

Arat’tan toplantı
MALİ kongrede yeniden Beşiktaş başkanlığın adaylığını koyacağını açıklayan Hasan Arat, yarın bir basın toplantısı yapacak. Arat, bugüne kadar olan çalışmalarıyla ilgili bilgiler verecek, soruları yanıtlayacak. Hasan Arat ayrıca listesine alacağı Ahmet Kılıçoğlu’nu da medyaya tanıtacak.

Stad alarmı
ÜNLÜ deprem uzmanı Prof. Ahmet Işıkara’nın "stadlar yıkılabilir" uyarısı Beşiktaş yönetimini harekete geçirdi. Yönetici Fikret Orman, "Kısa vadede büyük bir sorun yok. Ancak stadın yeniden yapılması gerekir. Çünkü 60 yıllık bir stat. Gerekli projelerimiz hazır" dedi.

Golcülere moral
YOZGATSPOR maçında forvette yeniden buluşan Ahmet Dursun ile İlhan Mansız ikilisine seyirciler maç öncesinde müthiş moral verdiler. Isınmak için sahaya çıkan her iki oyuncuyu tribüne çağıran taraftarlar uzun süre alkış tuttular.

Kart uyarısı
TEKNİK Direktör Daum, üçer sarı kartı bulunan Tayfur, Tümer ve İlhan Mansız’ın ilk onbirde oynamasına son anda karar verdi. Galatasaray derbisini düşünerek üç futbolcuyu önce yedek soyundurmayı düşünen Alman hoca, bu fikrinden vazgeçti ve oyuncularını "Dikkatli olun" uyarısını yaptı.

Gençler galip
BEŞİKTAŞ ile Yimpaş Yozgatspor arasında oynanan PAF Ligi maçını Siyah - Beyazlılar 4 - 2 kazandı. Ayazağa Yusuf Tunaoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmada etkili bir futbol ortaya koyan olan Beşiktaş, böylece son 9 maçında 7. galibiyetine imza attı.

Fıkra gibi kovulma
FULYA’DA uzun yıllardır aşçılık yapan ve bu görevinden emekli olduktan sonra da çalışmaya devam eden Yunus Tepelioğlu’nun görevine son verildi. Futbolcuların "yemeklerden kıl çıkıyor" şikayeti üzerine işinden olan Tepelioğlu’nun kel olması kafalarda soru işareti yarattı.

Beşiktaş’ın 53. dakikada attığı üçüncü golle maçın akışı değişti. Ahmet Dursun’a yapılan faulu Tümer’in değişik yerden kullanmasıyla, İbrahim bir anda sıfıra indi. Duraklayan Yozgat defansı yerini alana kadar İlhan Mansız golü attı. Ortalık karıştı, ama maç da bu dakikada koptu.



































EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler