Tenis Murray’nin senesi

Murray’nin senesi

31.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İskoç tenisçi Andy Murray dünyanın en prestijli tenis turnuvası kabul edilen Wimbledon’da kupayı kaldırdı.

Murray’nin senesi

İskoç tenisçi Andy Murray dünyanın en prestijli tenis turnuvası kabul edilen Wimbledon’da kupayı kaldırdı. Tek erkekler finalinde, 6 numaralı seribaşı Kanadalı Milos Raonic’i 3-0 yenerek turnuvada ikinci şampiyonluğunu kazandı, Fred Perry’nin 1934 ve 1936 yılındaki iki Wimbledon zaferinin ardından, ikinci kez çift şampiyonluğu yakalayan Britanyalı olarak tarihe geçti. Rio Olimpiyatları’nda altın madalyaya da finalde Del Potro’yu yenerek ulaşan Murray, dünya 1 numarasına kadar yükseldi.

Haberin Devamı

Serena’dan rekor

Avustralya ve Fransa Açık’ta zaferler Djokovic, ABD Açık’ta Wawrinka’nın oldu. Hem Avustralya hem ABD Açık’ta zaferler kazanan Kerber, kadınlarda yıla damga vurdu. Alman raket de ilk iki grand slam zaferine ulaştığı senede 1 numara oldu. Fransa Açık şampiyonu İspanyol Muguruza da ilk büyük zaferine ulaştı.

Serena Williams Wimbledon’da gülen isimdi. WTA sıralamasında 157 haftalık ilk sırasıyla, Navratilova’nın 156 haftalık rekorunu kırdı. Olimpiyatta Monica Puig, Porto Riko’ya ilk olimpiyat altınını kazandırdı.

Sharapova şok etti
Maria Sharapova, Avustralya Açık’taki doping testinin pozitif çıktığını açıkladı. Los Angeles’taki basın toplantısında göz yaşlarını tutamadı. 2 yıllık ceza alan yıldızın yaptığı itiraz üzerine CAS, bu cezayı 15 aya düşürdü. Çek Petra Kvitova ise evine giren hırsız tarafından bıçaklandı.
Cleveland tarih yazdı
NBA Şampiyonu, Golden State karşısında 3-1 geriden gelerek 4-3 kazanan ve 46 yıllık tarihinde ilk şampiyonluğu elde eden Cleveland oldu. LeBron James final serisinin, Warriors’tan Stephen Curry de bir önceki yıl olduğu gibi normal sezonun MVP’si seçildi. Golden State 73 maçla normal sezonda en çok maç kazanan takım, 54 maçla en uzun iç saha galibiyet rekoru kırdı. Los Angeles’ın yıldız basketçisi Kobe Bryant basketbolu bıraktı.
Nico Rosberg kazandı-bıraktı
Formula 1’de şampiyon Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg oldu. Abu Dabi Grand Prix’sini 2. sırada bitiren Rosberg, takım arkadaşı Hamilton’ın 5 puan önünde kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaştı. Schumacher (7 kez) ve Vettel’in ardından (4) F1’de şampiyonluğa ulaşan 3. Alman olan 31 yaşındaki pilot, sürpriz bir kararla, kariyerini noktaladı. Moto GP’de zafer, üçüncü şampiyonluğunu yaşayan Marquez’in oldu.
Muhammed Ali hayatını kaybetti

Efsane boksör Muhammed Ali’nin ölmesi, spor dünyasını derin üzüntüye boğdu. Dünyanın en tanınan sporcuları arasında bulunan 74 yaşındaki boksör, Arizona’nın Phoenix kentinde Haziran ayında hayatını kaybetti.
1960 Roma Olimpiyatları’nda hafif sıklette altın madalya kazandıktan sonra üne kavuşan, 1964’te ilk dünya şampiyonluğunu kazanan ve 61 maçından 56’sını kazanan Ali, sporcu kişiliğinin dışında aktivist olarak da öne çıktı. Savaş karşıtlığı ve anti militarist duruşuyla mücadeleci bir şahsiyetti.