FutbolMustafa Pektemek'in son hali görenleri şaşırtı

Mustafa Pektemek'in son hali görenleri şaşırtı

22.12.2014 - 08:53 | Son Güncellenme:

Mustafa Pektemek herkesi derinden üzen sakatlığı ile gündemde. Beşiktaş'ın talihsiz yıldızı Mustafa Pektemek'in son hali, Twitter'dan yayınlanan fotoğraflarla ortaya çıktı.

Mustafa Pektemekin son hali görenleri şaşırtı

Beşiktaş’ın Trabzonspor ile oynadığı maçta Belkalem ile çarpışarak burnu ve elmacık kemiği kırılan ardından ameliyat edilen siyah-beyazlı ekibin golcü futbolcusu Mustafa Pektemek’in son hali twitterdan yayınlanan resimlerle ortaya çıktı.

Yüzünün büyük bölümü sargılı olan Pektemek’e taraftarlar büyük ilgi göstererek geçmiş olsun mesajları gönderdi.

Beşiktaş'ın Trabzonspor ile oynadığı maçın 68. dakikasında Bordo-Mavili futbolcu Belkalem ile hava topunda kafa kafaya çarpışarak sakatlanan Siyah-Beyazlı oyuncu Mustafa Pektemek, Acıbadem Maslak Hastanesi'nde ameliyat edildi.

Burnu ve elmacık kemiği birkaç yerden kırıldığı için ameliyatın ardından bir hafta boyunca hastanede kalan siyah-beyazlı futbolcunun bu süreçte sadece sıvı gıdalarla beslendiği ortaya çıktı. Hastanede kaldığı 1 haftanın geçmek bilmediğini kaydeden Mustafa, "Allah'a şükürler olsun ki, taburcu edildim. Hastanede kaldığım 7 gün bana çok uzun geldi. İnsan hastane odasında yalnız başına kaldığı zaman zor saatler yaşayabiliyor. Ama ne mutlu ki sevenlerim çokmuş. Takım arkadaşlarım attıkları gollerden sonra benim formamla sevindiler. Kulüpten her gün arayıp sağlık durumumu sordular, ziyaretime geldiler. Bütün bunlar bana büyük moral kaynağı oldu" diye konuştu.

Siyah beyazlı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Beşiktaş-Trabzonspor maçında Belkalem ile kafa kafaya çarpıştıktan sonra burnunda ve yüzünde kırıklar meydana gelen Mustafa Pektemek, 8 aralıkta öğle saatlerinde Acıbadem Maslak Hastanesi’nde ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren operasyonu Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve KBB Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tanyeri ile Acıbadem Üniversitesi Plastik, Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Yazar gerçekleştirdi. Prof. Dr. Hasan Tanyeri ve Prof. Dr. Şükrü Yazar, operasyonun ardından Pektemek’in sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı. Operasyonun başarılı geçtiğini belirten Prof. Dr. Tanyeri, 'Hastamızın burun içinde parçalı kırıklar vardı. Kapalı yöntemle bu kırıkları tamir ettik ve kırık nedeniyle gerçekleşen eğrilikleri giderdik' diye konuştu. Operasyonda Pektemek’in sağ göz tabanındaki parçalı çökme kırığını ve elmacık kemiğinde oluşan kırıkları onardıklarını belirten Prof. Dr. Şükrü Yazar ise, 'Göz tabanındaki kırığı desteklemek amacıyla bu alana özel bir titanyum plaka yerleştirdik. Ayrıca elmacık kemiğindeki kırıkları yerine yerleştirdikten sonra titanyum plak vidalar ile sabitledik' dedi."

"ARKADAŞLARIMI ÖZLEDİM"

Siyah-beyazlı golcü, "İlk günler sadece sıvı gıda ve serumla beslendim. Makarnayı bile daha yeni yemeye başlıyorum. Katı gıdalar yerine rahat çiğneyebileceğim gıdalarla besleniyorum. Yüzümdeki kırıklar ve ameliyat nedeniyle dişlerimi hâlâ hissedemiyorum. Dişlerimi sürekli uyuşuk durumda. Ancak bu günler geçecek. İnşallah en kısa zamanda iyileşir sahalara dönerim. Bir an önce takım arkadaşlarıma katılmayı istiyorum. Onları çok özledim" diye konuştu.