Fenerbahçe Napoli transfer için İstanbul'a geliyor! Fenerbahçe'nin kalbini istedi

Napoli transfer için İstanbul'a geliyor! Fenerbahçe'nin kalbini istedi

08.07.2022 - 09:29 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de ve Avrupa'da başarılı bir sezon hedefleyen Fenerbahçe 3 transferle kadrosunu güçlendirdi. Sarı-lacivertlilerde bazı isimlerde yolların ayrılması beklenirken İtalyan ekibi Napoli, takımın önemli oyuncusu için İstanbul'a geliyor. Aynı futbolcu için ise Fransız ekibi Rennes 18 milyon euroluk teklifte bulundu.

Napoli transfer için İstanbula geliyor Fenerbahçenin kalbini istedi

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, oynadığı hazırlık maçlarındaki örüntüsü ile Teknik Direktör Jorge Jesus'u memnun etti. Transferde eksik bölgelere takviyeler yapması beklenen sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi elemesine kadar bir transferi daha bitirecek. Fenerbahçe'de bir yandan ayrılacak isimler için çalışmalar sürerken İtalyan ekibi Napoli, yıldız ismin transferi için İstanbul'a geliyor. İşte gelişmeler...

Haberin Devamı

OSAYİ VE EMRE AYRI ÇALIŞTI
Fenerbahçe bir günlük iznin ardından çalışmalarını sürdürdü. Jorge Jesus yönetimindeki idman, salonda kuvvet ve dayanıklılık çalışmalarıyla başladı. 1.5 saat süren idman taktiksel çalışmalarla tamamlandı. Mol Fehervar maçında sakatlık geçiren Osayi ve Emre Mor’un yanı sıra tedavisine devam edilen Mert Hakan takımdan ayrı çalıştı.

TRANSFER ÇALIŞMASI
Sarı-lacivertli yönetim transfer çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Teknik Direktör Jorge Jesus’un talebi doğrultusunda sol bek, 6 numara ve golcü için temaslar yoğunlaştı. Özellikle orta saha ve gol bölgesine yapılacak takviyeler takımın ofansif karakterini oluşturmak için büyük önem taşıyor. Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda 20 Temmuz’da Dinamo Kiev ile oynanacak olan karşılaşmaya kadar en az bir transferin gerçekleşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

EN GÜÇLÜ YÖNÜ SAVUNMA
İstanbul ve Avusturya’daki çalışmalar, hazırlık maçları sonrası sarı-lacivetlilerin oyunu ve kurgusu şekillenmeye başladı. Takıma üç transfer daha yapılması planlanıyor. Mevcut durum itibariyle en güçlü bölge ise savunma oldu.

Teknik patron Jesus, Avusturya’da oynanan iki hazırlık maçında en çok savunmayı beğendi. Ofansif ve agresif bir takım kurmak isteyen Portekizli teknik adam bunun temelinin güçlü bir savunma olduğunu vurguluyor. Partizan ve Mol Fehervar ile oynanan son iki hazırlık maçında savunma kendi öncelikli görevleri dışında da önemli işler yaptı. Rakibine alan bırakmayan ve uyumlu bir görüntü çizen Osayi, Kim, Szalai ve Ferdi dörtlüsünün ofansif katkıları ve ardından çabuk geri dönüşleri de tam not aldı. Ayrıca iki bekin hücuma katkısı da Jesus’un tam istediği gibiydi.

GAZETECİLERE KİM MİN JAE'Yİ İSTEDİĞİNİ AÇIKLADI
Transferin gözde isimlerden olan Kim Min Jae için Fransız ekibi Rennes'ten transfer açıklaması geldi. 7 Temmuz Perşembe günü idman sonu gazetecilerle bir araya gelen Genesio yaptığı açıklamada, "Bu transferin bizim açımızdan olumlu yönde ilerlediğini biliyorum ama imza atılmadığı sürece temkinli konuşmakta fayda var" diye konuştu.

Haberin Devamı

Genesio, Kim için aradıkları profile uygun olduğunu vurgulayarak, "Olabildiğince yüksekleri hedefleyen hırslı ve uluslararası bir yeteneğe sahip. Bu onun için ekstra olarak söyleyebileceğimiz özellikler" dedi.

ELİ BOŞ DÖNDÜ
Fransız basını geçtiğimiz günlerde, Rennes'in Güney Koreli savunma oyuncusu ile uzun süreli bir kontrat konusunda anlaştığını öne sürmüştü. Rennes'in Fenerbahçe'ye ise oyuncunun serbest kalma bedeli olan 18 milyon euro'yu ödemeyi kabul ettiği ancak bu ücreti taksitle ödemek istediği için sarı-lacivertliler tarafından geri çevrildiği belirtilmişti.

Rennes Sportif Direktörü Florian Maurice, Güney Koreli yıldızı almak için İstanbul’a gelse de Fransa’ya eli boş dönmüştü.

NAPOLİ İSTANBUL'A GELİYOR
Fenerbahçe’nin yeni konukları İtalya’dan olacak gibi görünüyor. Napoli, takımın en önemli isimlerinden biri olan Kalidou Koulibaly’yi ezeli rakibi Juventus’a kaptırmak üzere. Fanatik'in haberine göre; Mavi-Beyazlılar, Senegalli savunmacının yerini Kim Min jae ile doldurmak için harekete geçti. Napoli, bir yandan Koulibaly transferi için Juventus ile görüşmeleri sürdürürken, bir yandan da İstanbul’a çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

20 MİLYON EURO TABAN FİYAT
Önümüzdeki günlerde İtalyan ekibinden yöneticilerin Kim Min-jae için soluğu Türkiye’de almaları bekleniyor. Fenerbahçe’nin ise 25 yaşındaki savunmacı için tavrı net. Sarı-Lacivertliler, 20 milyon Euro’luk serbest kalma bedelinin altındaki bir rakamı kabul etmeyecek.

NAPOLİ RAKAMI KIRMAK İSTİYOR
Napoli ise kıran kırana pazarlık yapıp, bu rakamı düşürmek ya da uzun vadeli bir şekilde ödemek için Fenerbahçe’yi ikna etmeye çalışacak. İki takım, 2019’da Eljif Elmas’ın İtalyan devine transferi sırasında iyi ilişkiler kurmuştu.