Fransa Ligue 1 Nasser Al-Khelaifi, PSG'de bir dönemi bitiriyor! Görüşmeler askıya alındı

Nasser Al-Khelaifi, PSG'de bir dönemi bitiriyor! Görüşmeler askıya alındı

14.03.2023 - 11:51 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih'e elenerek turnuvaya veda eden PSG'de başkan Nasser Al-Khelaifi devrim niteliğinde kararlar alma aşamasında.

Nasser Al-Khelaifi, PSGde bir dönemi bitiriyor Görüşmeler askıya alındı

Paris Saint-Germain, geçtiğimiz hafta Çarşamba akşamı Allianz Arena'da Bayern Münih'e 2-0 mağlup olmasının ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ne son 16 turunda veda etti. Bu durum PSG taraftarını şoka uğrattı ve yönetim flaş bir karar aldı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

GALTIER VE CAMPOS TOPUN AĞZINDA

Bayern Münih'e elenen PSG'de başkan Nasser Al-Khelaifi yönetim kurulunu toplayarak teknik direktör Galtier ve sportif direktör Luis Campos için görüşme kararı aldı.

Bayern Münih-PSG maçının ardından PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi, başta teknik direktör Galtier olmak üzere aralarında sportif direktör Luis Campos'un da olduğu isimlerle yolları ayırma kararı aldı. İspanya'dan Relevo'nun haberine göre Bayern Münih maçının ardından oldukça sinirli olduğu görülen Nasser Al-Khelaifi'nin yönetim kurulu toplantısında yolları ayırmak istediği isimleri oylamaya sunacak.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Nasser Al-Khelaifi öfkeli. Paris Saint-Germain başkanının dün gece Allianz Arena'dan oldukça sinirli ayrıldığı gözlemlendi. Başkent kulübünün Şampiyonlar Ligi eleme turlarında Bayern Münih'e yenilip elenmesinin ardından Khelaifi gözle görülür şekilde üzüldü. Yeni projeyi Kylian Mbappé etrafında şekillendirdikten ve kulübü Galtier'e emanet etmesinin ardından Şampiyonlar Ligi'nde istenen başarı elde edilemedi. Al-Khelaifi daha fazla sonuç istedi. Paris son iki transfer döneminde çok büyük yıldızları almadığı için sakin bir dönem geçirdi. PSG artık Ligue 1 şampiyonluğuna odaklanacak ama bu onları mutlu etmeyecek. Dün geceki fiyaskodan sonra, PSG'de perde arkasında çalkantılı bir süreç işleyecek. Khelaifi, oyuncularının tavırlarından hiç memnun kalmadı. Galtier'in aldığı bazı kararları da beğenmedi. Khelaifi, teknik direktörünün geleceğini tartışmak için yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelecek. Galtier'i Ligue 1 şampiyonluğu kurtaramayacak. Galtier'in yerine düşünülen isim Thomas Tuchel. Başarısız geçen transfer döneminin ardından Luis Campos'un da geleceği masaya yatırılacak."

Haberin Devamı

Nasser Al-Khelaifi, PSGde bir dönemi bitiriyor Görüşmeler askıya alındı

MBAPPE VE MESSI'NİN GELECEĞİ BELİRSİZ

PSG'de gelecek sezon için gözler Kylian Mbappe ve Lionel Messi'nin üzerinde olacak. PSG ile sözleşmesi yaz aylarında sona erecek Messi ile henüz yeni sözleşme imzalanmadı. Arjantin ile Dünya Kupası'nı kazanan fakat Şampiyonlar Ligi'nde büyük hüsran yaşayan Messi'nin geleceği belirsizliğini koruyor.

Haberin Devamı

İspanyol basını Messi'nin Barcelona'ya döneceğini iddia etse de İspanya'da yürütülen Negreira soruşturması nedeniyle Barcelona'ya transfer yasağı getirilmesi gündemde. MLS ekiplerinden Inter Miami de Messi'nin peşinde. Inter Miami Teknik Direktörü Phil Neville geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Dünyanın en iyi oyuncularını bu futbol kulübüne getirmek istiyoruz. Messi ve Busquets son yıllarda öne çıkan ikili oldu. Onlar, MLS'e büyük fayda sağlayacak harika oyuncular." ifadelerini kullanarak Messi transferine yeşil ışık yakmıştı.

Lionel Messi gibi Kylian Mbappe'nin de PSG'de geleceği netlik kazanmadı. 2022 yılında PSG ile sözleşme yenileyen Mbappe, 180 milyon euro imza parası almıştı. PSG ile sözleşmesi 2025 yılında sona erecek Fransız yıldız için Real Madrid ve Liverpool iddiaları gündeme gelmişti.

İspanyol basını Real Madrid'in 2022 yılında sözleşme imzalama aşamasına getirdiği Mbappe için bir kez daha şansını deneyeceğini ve oyuncunun da Madrid'e sıcak baktığını iddia etmişti.

Haberin Devamı

Nasser Al-Khelaifi, PSGde bir dönemi bitiriyor Görüşmeler askıya alındı

MESSI VE RAMPOS'UN SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ ASKIYA ALINDI

Haziran ayında sözleşmeleri bitecek olan Lionel Messi ve Sergio Ramos ile kulüp arasındaki sözleşmeler askıya alındı. Finansal fair play kapsamında ağır yaptırımlar uygulanacağı durumu ile karşı karşıya kalan PSG, 7 oyuncu ile yollarını ayırarak bu yaptırımlardan kurtulmak istiyor.

PSG, 2020-2021 yılında FFP ihlalleri için 10 milyon euro ve gelecekte herhangi bir ihlal için 45 milyon euro ertelenmiş cezaya çarptırılmıştı. PSG yüksek maaşlı oyuncuları ile yollarını ayırmaması durumunda bu yıl bir kez daha cezalandırılacak. Başta Messi ve Ramos olmak üzere, Carlos Soler, Renato Sanches, Fabian Ruiz ve Juan Bernat listedeki ilk isimler. Bunun dışında Gini Wijnaldum, Keylor Navas ve Leandro Paredes de yollar ayrılacak oyuncular listesinde bulunuyor.

Nasser Al-Khelaifi, PSGde bir dönemi bitiriyor Görüşmeler askıya alındı

MESSI İLE ANLAŞMA SAĞLANMIŞTI AMA...

PSG Teknik Direktörü Galtier, "Messi'nin PSG ile uzatmayı tercih ettiğini biliyoruz ancak Ramos için aynı şeyi söyleyemem. Luis Campos takım için en iyisini yapmalı. Campos'un dengeli bir takım oluşturması gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Ramos ile henüz bir anlaşmaya varayaman PSG'nin, diğer yıldızı Messi ile sözlü anlaşmaya vardığı söylenenler arasında. PSG MLS'ten Messi'ye gelecek olası tekliflerin önüne geçmeye çalışırken, Messi'nin de 2023-24 sezou öncesi sözleşme yenilemeyi bir öncelik haline getirdiği söyleniyor. İki tarafın Aralık sonlarında Arjantinli yıldızı Paris'te tutmak için sözlü anlaşmaya vardığı ancak ücret konusunda henüz bir anlaşmaya varılmadığını ve şimdilik görüşmelerin askıya alındığı biliniyor.

Nasser Al-Khelaifi, PSGde bir dönemi bitiriyor Görüşmeler askıya alındı

Yazarlar