Dünyadan Futbol Nazi selamı veren Simunic'e büyük tepki!

Nazi selamı veren Simunic'e büyük tepki!

21.11.2013 - 17:23 | Son Güncellenme:

Hırvatistan İçişleri Bakanı Ostoyiç ile Eğitim, Bilim ve Spor Bakanı Yovanoviç, İzlanda maçındaki hareketi nedeniyle Simunic'e tepki gösterdi.

Nazi selamı veren Simunice büyük tepki

Hırvatistan İçişleri Bakanı Ranko Ostoyiç ile Eğitim, Bilim ve Spor Bakanı Jelyko Yovanoviç, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda, Hırvatistan ile İzlanda arasında oynanan maçın ardından Nazi selamı veren Hırvat futbolcu Yosip Simunic'e tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ostoyiç, Simunic'in Nazi selamı vermesi konusunda, detaylı inceleme için Hırvatistan Savcılığına rapor sunduklarını belirtti. Maçın heyecanıyla yapılmış bir hareket olsa bile bunun Simunic'i haklı çıkaramayacağını ifade eden Ostoyiç, ''Şahsen ben böyle bir şeyi hiçbir zaman yapmazdım" dedi.

Bakan Yovanoviç de Hırvatistan Futbol Federasyonu ve Hırvatistan Olimpiyat Komitesine, konuya ilişkin bir açıklama yapmaları talebinde bulunduklarını söyledi. Simunic'in hareketini onaylamalarının mümkün olmadığını vurgulayan Yovanoviç, "Kim nasıl yorumlamaya çalışırsa çalışsın, 'Vatan için hazırız' haykırışı, eski dönemlerde kullanılmış bir 'Ustaşa' haykırışıdır'' ifadelerini kullandı. "Faşist Ustaşa rejimi altında kaç kişinin öldüğünü, öldürüldüğünü iyi bildiğini" kaydeden Yovanoviç, Hırvatistan'ın Dünya Kupasına katıldığı ve halkın büyük bir mutluluk yaşadığı bir anda ''Vatan için hazırız'' sloganı atılmasının hoşgörülmemesi ve savunulmaması gereken bir hareket olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Olay

Hırvatistan Milli Futbol Takımı ve Hırvatistan Birinci Ligi ekiplerinden Dinamo Zagreb'in formasını giyen 35 yaşındaki Simunic, geçen Salı gecesi başkent Zagreb'deki Maksimir Stadyumunda oynanan ve Hırvatistan'ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlanan maç sonrasında, Nazi selamı vermişti. Simunic, stat mikrofonundan "Vatanımız için" diye haykırmış ardından ise taraftarlar da "Hazırız" şeklinde yanıt vermişti. Simunic ise suçlamaların ardından, Dinamo Zagreb'in internet sitesinden yaptığı açıklamada, yanlış anlaşıldığını ifade etmişti.