NBA NBA'i salladı, Fenerbahçe itirafı! 'Teklif aldım'

NBA'i salladı, Fenerbahçe itirafı! 'Teklif aldım'

20.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

NBA All-Star 2023'te smaç yarışmasına damga vuran ve galibi olan Mac McClung, Fenerbahçe Beko ile ilgili bir itirafta bulundu. 24 yaşındaki oyuncu sarı-lacivertlilerden teklif aldığını açıkladı.

NBAi salladı, Fenerbahçe itirafı Teklif aldım

NBA'de All-Star 2023 smaç yarışmasının şampiyonu Mac McClung, kazandığı yarışmanın ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. 24 yaşındaki basketbolcu, Fenerbahçe Beko'dan transfer teklifi aldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Avrupa'dan kendisine gelen tekliflerle ilgili konuşan yıldız oyuncu, "Avrupa'daki büyük kulüpler ABD'li oyunculara büyük paralar veriyorlar. Eğer tek kriteriniz para ise nereye gideceğiniz konusunda çok fazla kafa yormanıza gerek yok" dedi.

NBAi salladı, Fenerbahçe itirafı Teklif aldım

Avrupa'da oyuncuların gelişiminin NBA kadar önemsenmediğini belirten ABD'li basketbolcu, "Ancak kariyerinizin gelişmi açısından G-League her zaman daha iyi bir seçenek. Avrupa'daki çoğu takım NBA çıkış opsiyonuna sezon içinde izin vermiyor ve oyuncuların gelişimini, kupalar kazanmak kadar önemsemiyorlar" açıklamasını yaptı.

Mac McGlung, geçtiğimiz yaz Fenerbahçe Beko'dan transfer teklifi aldığını ve gitmekten son anda vazgeçtiğini dile getirdi. Yıldız basketbolcu, "Geçen yaz Fenerbahçe'den bir teklif aldım ve hala bunun NBA'e geçiş açısından iyi bir fırsat olabileceğini düşünüyorum. O yüzden bu fikri tamamen kafamdan atmış değilim. Birkaç milyon dolarlık bir teklif aldığınızda 'Bu hayatımı değiştirebilir' diye düşünüyorsunuz. Ben de bu teklifi değerlendirmek istedim ancak ancak eski takım arkadaşım Zac Ervin beni Amerika'da (G-League'de) kalmaya ikna etti" diye konuştu.

Haberin Devamı

NBAi salladı, Fenerbahçe itirafı Teklif aldım

Mac McClung, bir smacı hariç her smacında jüriden tam puan 50'yi aldı ve finalde Trey Murphy'i devirerek yarışmayı kazandı.