Futbol Necla Güngör Kıragası: Avantaja çevirmek istiyoruz!

Necla Güngör Kıragası: Avantaja çevirmek istiyoruz!

02.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 1’inci Grup’ta 5 Nisan Cuma günü deplasmanda İsviçre ve 9 Nisan Salı günü saat Pendik Stadı’nda Macaristan ile oynayacağı karşılaşma öncesinde Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası ve futbolcular basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Necla Güngör Kıragası: Avantaja çevirmek istiyoruz

Kıragası’nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Haberin Devamı

- Öncelikle kadın futbolunun gelişimi için özveriyle çalışan oyuncularımız var. Onlarla birlikte güzel bir yolculuğa çıktık. B Ligi yolculuğumuzun da C Ligi’ndeki gibi futbolun güzel yönlerini göstererek devam etmek istiyoruz.

- Fiziksel olarak oyuncular, bu sene ilk kez bu kadar yoğun bir tempoda oynayarak geliyor. Ciddi anlamda bir yorgunluk söz konusu. Fakat ligin bu kadar kıyasıya yarışla devam ediyor olması bizim için son derece önemli. Bu bizim için, milli takım için büyük kazanım.

- Biz ilk maçı Macaristan ile oynamak istedik. Hatta kura çekiminin ardından bütün hesaplamamızı ona göre yaptık. Ancak maalesef müdahale edemedik. Azerbaycan vizemiz yok deyip, kendi önceliğini almaya çalıştı ve fikstür böyle oldu. Ancak biz bunu avantaja çevirmek istiyoruz.

Haberin Devamı

- C Ligi güzel bir maceraydı bizim için. Orada çok güzel, hiç gol yemeden, namağlup çıkmış olmak kadın futbolunun gelişimi açısından çok önemli. Şimdi çok ciddi rakiplere karşı mücadele edeceğiz. Ona göre bir oyun planımız var.

- Bizim oyuncularımızda herhangi bir tedirginliğe rastlamadım. Her konuşmamızda da biz ülkemizi temsil edeceğiz. Sonuç ne olursa olsun, bu uzun soluklu bir yol. Bu yolda mağlubiyetler, beraberlikler, galibiyetler olacak.

- Gönül ister ki 20 bin, 30 bin, 40 bin seyircimizin karşısında oynayalım. İstanbul’da oynama stratejimiz şu yüzdendi. Önümüzdeki ay Azerbaycan ile oynayacağımız maçı Erzincan’da oynayacağız. Eminim Erzincan’da dolu bir statta oynayacağız.

Yazarlar