Galatasaray Neden F.Bahçe'ye imza attı?

Neden F.Bahçe'ye imza attı?

18.08.2012 - 09:32 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olan Egemen Korkmaz transfer hikayesini ve hedeflerini açıkladı. İşte Egemen Korkmaz'ın sözleri...

Neden F.Bahçeye imza attı

Kimsenin beklemediği anda Fenerbahçe'ye geldi... Sessiz sedasız imzayı attı ve soluğu Topuk Yaylası'nda aldı. O günden bugüne hiç konuşmadı. Suskun savaşçı, yeni sezon öncesinde Sabah Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Egemen Korkmaz'ın açıklamaları...

-İlk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya bu kadar yakınsın... Şansınızı nasıl görüyorsun?

Vaslui ile oynadığımız ilk maçta, özellikle ilk 45 dakikada isteneni veremediğimizi söyleyebiliriz. Ama ben de dahil olmak üzere 4-5 yeni arkadaş takımın içine girdi. Onun için biraz süreye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. İlk maçın ikinci yarısı daha iyiydi. Ama net cevabı Romanya'daki maçta verdik. Skor bunu gösterdi. Her geçen gün daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Moskova maçları camianın çok önem verdiği ve bizlerin de sporcular olarak bilincinde olduğumuz müsabakalar. Hep beraber konsantre olacağız. Bizim için çok önemli. Bu her zaman bize söyleniyor. Söylenmesine de gerek yok zaten mantıken baktığımızda, bizim açımızdan da kulüp açısından da çok önemli. Kendi adıma önemi daha da büyük. Şu ana kadar oynamadığım tek kategori Şampiyonlar Ligi. O yüzden Moskova maçını dört gözle bekliyorum. İnşallah o turu atlayacağız. Şampiyonlar Ligi'ni istiyorum.

Haberin Devamı

LİGDE DE HEDEF ŞAMPİYONLUK
-Süper Lig'de nasıl bir mücadele bekliyorsun?

Bu soruya yanıt vermeye gerek yok. Fenerbahçe her zaman şampiyonluğun en büyük adayı. Zaten son 10 yıllık periyotta herhalde en çok şampiyon olan ve en çok kafaya oynayan takım. Onun için hedef belli. İlk hedef Şampiyonlar Ligi, uzun vadeli baktığınızda da lig şampiyonluğu.

DERBİDE HATALIYDIK
-Süper Kupa'nın kaybedilmesindeki faktörler nelerdi?

Takımın birbirine adapte olması için biraz daha süreye ihtiyaç var. İstenenleri yapmaya çalışırsınız ama olmaz. Galatasaray maçı da öyle maçlardan bir tanesiydi. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmak istedi ama oyunun içinde hatalar vardı. Bireysel hataların fazla olduğu bir müsabakaydı. Vaslui maçından sonra da aynı şey oldu. Galatasaray maçının ardından da hatalardan ders alma sürecimiz hemen başladı.

TEK RİCAM: SABIR
En kısa sürede her şeyin daha iyi duruma geleceğine inanıyorum. Bir anda karamsarlığa kapılmamak lazım. Sabırlı olmak lazım. Netice itibariyle birçoğumuz takıma yeni katıldık. Uyum süreci yaşayacağız. Hocamız da bu konuda devamlı toplantılar yapıyor. Gerekli mesajları veriyor. Her şey biraz da biz sporcularda bitiyor. En kısa sürede birbirimize alışıp bunu sahada taraftarımıza göstereceğiz."

Haberin Devamı

VOLKAN'IN FİKİRLERİ ÖNEMLİ
"Volkan benim çok eski ve iyi arkadaşım. Kartalspor'a geldiğimde 17-18 yaşlarındaydım. Volkan oda arkadaşımdı. 10 yıldan fazla süre devam eden bir arkadaşlığımız var. Her şeyi konuşabileceğim, kendime yakın hissettiğim bir insan. İnşallah dostluğumuz ömür boyu sürer. Onun fikirlerine saygı duyuyorum. Fenerbahçe'ye gelmeden önce onun da fikirlerini aldım. Ve çok önem verdim. Kartal'da oynarken çok hayal kurardık. Benim hedeflerim hep kısa vadeli oldu. Volkan daha net hedefler koydu önüne. Çoğunu da gerçekleştirdi."

SAKALSIZ HALİMİ BEN DE UNUTTUM
-Seni hep sakallı görüyoruz. En son sakalsız fotoğraf çektirdiğinde kaç yaşındaydın?

Bursaspor'daki son yılımdan beri sakallıyım. O dönemden beri hiç çıplak yüzle olmadım. Trabzon'dayken ufak tefek değişiklik yaptım ama tamamen sakalsız kalmadım.

Haberin Devamı

-Türkiye'de çekindiğin futbolcular kim?

Çok kaliteli oyuncular var. Ama ben olayı biraz kendimle alakalı değerlendiriyorum. Hazır olmadığın zaman tabii ki rakip seni zorlar. Onun için kendimi her zaman hazır tutmaya çalışıyorum. Bu yüzden net bir isim veremeyeceğim.

-Kitap okumayı seviyorsun, tercihin ne tür kitaplar oluyor?

Evet elimden geldiği kadar her yerde okumaya çalışıyorum. Seyahatte, otelde, evde. İnsanların kitap okumak için vakit bulamıyorum mazeretlerine katılmıyorum. Şu sıralar tarih kitapları okumayı tercih ediyorum. Yakın tarihi okuyorum. Sinemayı çok fazla takip edemiyorum ama Türk Halk Müziği benim için vazgeçilmez.

PUYOL VE PİQUE KEYİF VERİYOR
-Dünya futbolunu takip edebiliyor musun? Maçları izliyor musun? Beğendiğin futbolcular hangileri?

Şampiyonlar Ligi ve UEFA maçlarını takip etmek hoşuma gidiyor, ama bir ligi özel olarak takip etmiyorum. Oyuncu ismi vermek gerekirse, Barcelona'daki Pique ve Puyol'u çok beğeniyorum. İkisinin de farklı özellikleri var ve izlerken keyif veriyorlar.

Haberin Devamı

-Messi mi, Ronaldo mu?
Hiç düşünmeden Messi...

-Peki burçlarla aran nasıl?
Akrep burcuyum ama özelliklerini bilmiyorum.

HOCA İSTEDİĞİ İÇİN GELDİM
"Fenerbahçe'ye gelmemde en büyük etken Aykut hocanın beni istemesiydi. Tabii ki Fenerbahçe çok büyük bir kulüp, en önemli faktör bu. Ama bir sporcu için en önemli şey, teknik direktörün onu istemesidir. Takımın büyüklüğünü, Fenerbahçe'yi konuşmaya tartışmaya zaten gerek bile yok. Çok büyük bir kulüp ve büyük bir camia. Her futbolcu buraya gelmek ve bu formayı giymek ister."

(Sabah)