1.Lig ‘Neden olmasın?’

‘Neden olmasın?’

28.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’u kupa dışına itmenin gururunu yaşayan Ümraniyespor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek, “Bakın 171 takımla başladı kupa ve biz şu an son 4 takım arasındayız. Bu fırsatı yakaladıysak istiyoruz. Neden olmasın? İstiyoruz kupayı” diye konuştu.

‘Neden olmasın’

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası’nda adeta bir peri masalı yaşayan Ümraniyespor, önce Fenerbahçe’yi ardından Trabzonspor’u eleyerek Türk futbol gündemine damgasını vurdu.

3 aydır takımın başında olan teknik direktör Ahmet Taşyürek, yakaladıkları bu unutulmaz başarıyı Milliyet için değerlendirdi. Taşyürek, mutluluğunu gizlemeden, “Tarif edilemez gerçekten... Hani sözün bittiği yer denir ya... Kelimeler kifayetsiz kalıyor, ifadeler kifayetsiz kalıyor. Netice bizi çok mutlu ediyor. Çocuklara da zaten izin verdim. Gitsinler aileleriyle vakit geçirsinler istedim. Biz de analizimizi ve maçın ardını çalışacağız. Çok mutluyuz” dedi.

Alışık olmadıkları bir yoğunluğun içinde olduklarını aktaran Taşyürek, esprili bir yaklaşımda bulunup, “Artık ne biyolojik saatimiz kaldı ne başka bir şey. Pazar günü de lig maçımız var. Çok yoğun bir süreçten geçiyoruz. Bir yandan ligde iddiamız var. Plan yapmak kolay değil. 3 günde 1 maç temposu var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fikstür kaosu

Ümraniyespor’un başarılı hocası herkesi şaşırttıklarının altını çizerek, şöyle devam etti:

“Kupadaki yarı final fikstürüne baktık. Maçların oynanacağı hafta içinde bizim birinci lig maçları var. Herhalde kimse bizim ligden kimsenin son 4 takım arasına kalmasını beklemiyordu. Şimdi bir fikstür kaosu olmaz umarım. İnşallah ayarlanır.”

Türkiye Kupası’nda da şampiyonluğun göründüğünü net bir dille ifade eden teknik direktör Ahmet Taşyürek, “Trabzonspor maçının devre arasında çocuklarla konuştum. Onlara aynen şunu söyledim: Eğer burada bitecekse buraya kadar niye getirdiniz? Burada bitecekse bu adımları niye attık? Bakın 171 takımla başladı kupa ve biz şu an son 4 takım arasındayız. Bu fırsatı yakaladıysak istiyoruz. Niye olmasın? Artık aramızda bunu konuşuyoruz. İstiyoruz kupayı” yorumunda bulundu.

Şampiyonluk hesabı
Ümraniyespor’un Birinci Lig’deki iddiasını da anlatan teknik direktör Ahmet Taşyürek, nasıl bir hesaplama yaptıklarını da aktardı. Hedefi her zaman gerçekçi belirlediklerini bildiren Taşyürek, “Biz planlamamızı yaptık.. Bana göre ilk 2 zor değil. İlk etapta 56 puan hedefi koyduk, bu hedef bizi play-offlara sokar. Şimdi önümüzde Adana Demir, Hatay ve Denizli ile oynayacağımız bir süreç var. En çok Gençlerbirliği’ne üzüldük. Çok basit kaybettik” diye konuştu.

Haberin Devamı