Türkiye Kupası Nerede kalmıştık?

Nerede kalmıştık?

26.04.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) dün yaptığı toplantıda, tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin 57. dakikadan itibaren devam edeceğini açıkladı.

Nerede kalmıştık

TFF Yönetimi, Futbol Müsabaka Talimatı’nın 20. maddesinin 1. fıkrası uyarınca, müsabakanın yarıda kaldığı andaki şartlarla tedbiren seyircisiz olarak tamamlanmasına oy birliği ile karar verildiğini bildirdi. Karşılaşma 3 Mayıs’ta oynanacak.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Ziraat Türkiye Kupası’nda tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin, kaldığı yerden seyircisiz oynanması kararı aldı. Yönetim kurulunun yaklaşık 2 saat süren toplantısının ardından TFF’nin internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Futbol Federasyonu, bugün yaptığı toplantıda 19 Nisan 2018 tarihinde Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçı ile ilgili kararını verdi.

TFF Yönetim Kurulu, 57. dakikada hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş müsabakası ile ilgili olarak; Futbol Müsabaka Talimatı’nın 20. maddesinin 1. fıkrası uyarınca, müsabakanın yarıda kaldığı andaki şartlarla tedbiren seyircisiz olarak tamamlanmasına oy birliği ile karar verdi.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçı kaldığı yerden 3 Mayıs 2018 Perşembe günü oynanacak.”

Şimdi de olacak?

Öncelikle tatil edilen maçta kırmızı kart gören Pepe 3 Mayıs’taki karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak. Beşiktaş kalan 33 dakikayı yine 10 kişi oynayacak. Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Caner Erkin’in yerine başka bir oyuncu forma giyebilecek. Bu değişiklik olarak sayılmayacak. İki kulüp de karar ile ilgili Tahkim Kurulu’na başvuru yapabilecek. Öte yandan maçı Mete Kalkavan’ın yönetmeyebileceği, MHK’nin yeni bir hakem atayabileceği belirtildi.

Kartlar kalacak

3 Mayıs’taki maçta kartlar sıfırlanmayacak. Tatil edilen karşılaşmada o ana kadar Aatıf, Caner ve Tosiç sarı kart görmüştü. Aatıf yerini Valbuena’ya bırakmıştı. Beşiktaş da Oğuzhan’ın yerine Vida, Negredo’nun yerine Lens’i alarak iki değişiklik hakkını kullanmıştı.