Süper Lig Nereden nereye! Akhisarspor'da büyük yıkım...

Nereden nereye! Akhisarspor'da büyük yıkım...

25.04.2022 - 14:23 | Son Güncellenme:

Süper Lig'e çıkmasıyla birikte tarihi sezonlar geçirerek kupalar kazanan Akhisarspor, düşüşünü durduramıyor. Yıllarca en üst ligde mücadele eden yeşil-siyahlılar bu hafta Amedspor'la tarihi bir maça çıkacak.

Nereden nereye  Akhisarsporda büyük yıkım...

METE UTKU - SKORER DETAY

Haberin Devamı

Süper Lig'de tarihi sezonlar geçiren, Uefa Avrupa Ligi'nde de sahne alan Akhisarspor, düşüşünü durduramıyor. Yıllarca en üst ligde mücadele eden yeşil-siyahlılar, bu hafta Amedspor'la çok kritik bir maç oynayacak.

Tarihi başarılarla geçen 7 sezon

Yeşil-siyahlılar 2011-2012 sezonunda TFF 1.Lig'de Hamza Hamzaoğlu önderliğinde şampiyon olarak tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

Nereden nereye  Akhisarsporda büyük yıkım...

Süper Lig'de 2012-2013 sezonu itibariyle ilk kez mücadele eden Akhisarspor, şampiyon kadrosunun iskeletini oluşturan oyuncular ve teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ile sezona başladı. Süper Lig'deki ilk maçını deplasmanda Eskişehirspor'a karşı oynayan Akhisar Belediyespor, bu maçı 1-0 kazarak çıktığı ilk Süper Lig maçını kazanmış oldu. Sezon içinde riskli bölgede yer alan yeşil-siyahlılar, devre arasında yaptıkları Yunan golcü Theofanis Gekas ve Bilal Kısa transferleriyle iyi bir ivme yakalayarak 14.sırada ligi tamamlamayı başardı.

Haberin Devamı

En üst ligde ikinci sezonuna başlayan Ege temsilcisi, 2013-2014 sezonunda ligi orta sıralarda götürüp sezonu 10. sırada tamamladı.

Dünya yıldızı Roberto Carlos  Akhisar teknik direkörü oldu

Üç sezon üst üste Hamza Hamzaoğlu ile yola devam eden Akhisarspor, teknik direktörüyle yollarını ayırdı ve 2014-2015 sezonunun başında Mustafa Reşit Akçay'ı göreve getirdi. Sezona iyi başlasa da sonrasında tam 10 maçlık galibiyet hasreti çeken yeşil-siyahlılar Mustafa Reşit Akçay'ın görevine son vererek takımı dünyaca ünlü eski futbolcu Roberto Carlos'a emanet etti. Brezilyalı yeni hocasıyla yükselişe geçen Akhisarspor, sezonu 12. sırada bitirmeyi başardı.

Nereden nereye  Akhisarsporda büyük yıkım...

Süper Lig'deki dördüncü sezonuna Roberto Carlos'a veda edip Cihat Arslan ile anlaşarak başlayan Akhisarspor, ilk 14 haftada sadece iki kez yenilerek oldukça iyi bir sezon başlangıcı yapıp 14.hafta sonunda 3.sırada kendine yer buldu. Sezonu ise 8. sırada tamamlayan Ege temsilcisi, Türkiye Kupası'nda çeyrek final başarısı gösterdi. Galatasaray'a çeyrek final eşleşmesinin ilk maçı evinde 2-1 kaybedip ikinci maçı 1-1'lik skorla berabere tamamlayan Akhisarspor turnuvaya son 8'de veda etmiş oldu.

Haberin Devamı

Süper Lig'de en iyi derece Okan Buruk'la geldi.

Cihat Arslan ile 2016-2017 sezonuna başlayan Akhisarspor, istenen sonuçlar gelmeyince takımı Tolunay Kafkas'a emanet etti. Yeni teknik direktörüyle de aradığı formu yakalayamayan takım, Tolunay Kafkas'la da yollarını ayırarak Okan Buruk'u yeni teknik direktör olarak göreve getirdi. Bu kararın ardından istenilen sonuçları almaya başlayan yeşil-siyahlılar 9 maçta 7 galibiyet alarak hem Süper Lig'de tarihin en iyi derecesi olan 7.sıraya yükseldi hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale çıkma başarısını tekrarlayarak sezonu tamamladı.

Nereden nereye  Akhisarsporda büyük yıkım...

Türkiye Kupası'nda  zafer Akhisarspor'un

Okan Burak'la yeni sezonda da yola devam eden Akhisarspor, rahat bir sezon geçirerek Süper Lig'i 11.sırada bitirirken diğer kulvar olan Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak tarihe geçen bir yılı geride bırakmış oldu. Türkiye Kupası'nı kazanan ilk Anadolu ilçe takımı olma ünvanını ele geçiren Akhisarspor, tarihinde bir diğer ilk olan Uefa Avrupa Ligi'ne gitme hakkını kazandı.

Haberin Devamı

Süper Kupa'yla taçlandırdı

Yeni sezona Türkiye Kupası'nı kazanmış ve Uefa Avrupa Ligi bileti almış bir takım olarak başlayan Akhisarspor, önceki sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray'ı Süper Kupa Finali'nde penaltılarda mağlup ederek bir büyük başarı daha kazanıp tarihe adını yazdırdı.

Avrupa'da mücadele ettiği sene küme düştü

Safet Susic ile sadece iki ay çalışan Akhisarspor, sezon başında eski teknik direktörü Cihat Arslan'la anlaştı. İstenilen sonuçların gelmemesi üzerine kulüpte antrenörlük yapan Cem Kavçak, teknik direktörülük görevine getirilen yeni isim oldu. Üç kulvarda aynı anda mücadele etmekte sorun yaşayan Akhisarspor, sezonu son sırada tamamlayarak yedi yıllık Süper Lig macerasını sonlandırırken Türkiye Kupası'nda yine finale çıkarak ilginç bir tablo ortaya koydu. Final maçında Galatasaray'a 3-1 kaybeden yeşil-siyahlılar, Galatasaray Süper Lig'de de şampiyon olduğu için Süper Kupa Finali oynamaya hak kazandı. Ancak bu maçtan da sahadan mağlup ayrılan Akhisarspor, üst üste iki sezon Süper Kupa şampiyonu olma şansını kullanamadı.

Haberin Devamı

Nereden nereye  Akhisarsporda büyük yıkım...

Süper Lig'e tekrar yükselme şansını Play-Off'ta kaybetti.

7 yıllık aranın ardından tekrar 1.Lig'de yer alan takım takımı Mehmet Altıparmak'a emanet etti. Borçlar sebebiyle transfer yasağı alan takım düşüşe geçti ve teknik direktörlük görevine bu sefer tecrübeli çalıştırıcı Yılmaz Vural getirildi. İyi bir çıkış yakalayan takım, liglere pandemi sebebiyle ara verilmesinin ardından hız kesti ve sezonu dördüncü sırada tamamladı. Süper Lig'e yükselmek için oynadıkları Play-Off maçında Karagümrük'e kaybeden Akhisarspor, yoluna 1.Lig'de devam etti.

Transfer yasağı geldi, lige tutunamadı...

2020-21 sezonunu öncesi takımın başına Cem Kavçak getirildi. Transfer yasağı devam ettiği için yeni oyuncu alınamadığı gibi, takımdaki tecrübeli oyuncuların çoğu da takımdan ayrıldı. Sezonu 30 puanla 16.sırada bitiren Akhisarspor, tekrar bir alt lige düştü.

Bir kez daha düşme tehlikesiyle karşı karşıya

Bitime 1 maçı kalan 31 puandaki Akhisarspor, düşme hattında kendisinden 1 maç daha fazla oynayacak 33 puanlı Pazarspor'un 2 puan gerisinde kaldı. Akhisar, bu hafta Amed Sportif'i yenemezse son hafta Pazarspor'un alacağı sonucu beklemeden küme düşecek. Akigo, Pazar'ın şampiyonluğu haftalar önce garantileyen Pendikspor'u yenmesi durumunda da Amed maçını kazansa bile düşecek. Akhisarspor'un tek umudu Amed'i yenip ikili averajının iyi olduğu Pazarspor'un son 2 maçında yenilmesi veya yalnız 1 puan çıkarması olacak.