Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu kadar kolay olabileceğine pek ihtimal verilmiyordu. Galatasaray hemen maçın başında fişi çekti ve 80 dakika rölantide götürdü. Fenerbahçe derbisi öncesi bundan daha iyi bir maç olamazdı! Hem moral buldu hem de fazla hırpalanmadı. Adeta maç 12. dakikada bitti.

Karagümrük’ün oynamak, 75’ten sonra aklına geldi ama Muslera gününde olunca çaresiz kaldılar. Pesic’in penaltısı gol olsa belki son dakikalar onlar adına biraz heyecanlı geçebilirdi.

Kulübün seçim atmosferinde olduğu bir dönemde hedefsiz gibi gözüken sarı-kırmızılı futbolcuların dün konsantrasyonun üst düzeyde olması dikkat çekiciydi. Bunda, 30 bini aşkın taraftarın rolü de büyüktü. Galatasaray maça çok etkili başladı. Henüz 4. dakikada Kerem’e yapılan penaltıyı Gomis golle sonuçlandırdı. 12’de ise Babel sahneye çıktı.

Haberin Devamı

Cicaldau’nun pasında Hollandalı futbolcu düzgün bir vuruşla takımını fileleri havalandırdı: 2-0.Cicaldau 36’da direğe takıldı. Bu devre tamamen Galatasaray’ın kontrolünde geçti.49’da Gomis karşı karşıya kaçırdı. 59’da Gomis’in yarım volesi az farkla auta gitti. 75’te Aanholt elle oynayınca Karagümrük, VAR kontrolü sonrası penaltı kazandı. Pesic’in kullandığı atışı Muslera kurtardı.83’te Berkan’ın füzesinde kaleci Viviano başarılıydı.

Maç Galatasaray’ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.