Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray resmen kaostan hayata döndü.
İki perdelik oyunun ilk 45 dakikası kâbus, ikinci 45 dakikası ise huzurdu. İlk devre bittiğinde Luyindama başta olmak ıslıklanan isimler vardı. İkinci yarı ise taraftarının da desteğiyle geri dönüşe imza atan bir bir takım...
4 haftada 10 puan kaybeden Galatasaray için bu galibiyet üç puandan çok daha fazlasını ifade etti. Olası bir kayıp halinde Aslantepe’de maç sonunda çok farklı bir ortam yaşanabilirdi! Öyle gergindi ortam...
Galatasaray nefes aldı. Bu kez devre arasında yapılan değişiklikler de sonuç verdi. Özetle Galatasaray huzur buldu.
37’de Halil Dervişoğlu boş pozisyonda Feghouli’ye vermek yerine topa kalecinin üzerine vurdu.
43’te Luyindama’nın orta sahada kaptırdığı topun bedeli ağır oldu. Göztepe iki topta Ndiaye ile golü buldu: 0-1.
İkinci yarı Fatih Terim, Feghouli-Diagne ve Luyindama-Alpaslan değişikliğiyle maça başladı. Bu takıma olumlu yansıdı. Ne var ki bir şans golü ile beraberlik geldi. Halil’in uzaktan vuruşunda İrfan Can büyük bir hata yaparak topu altından kaçırdı ve gol oldu: 1-1.
56’da Cicaldau’nun harika pasıyla topla buluşan Morutan rakiplerini tek tek geçerek önünü boşalttı. Rumen futbolcu yakın köşeye vurarak takımını öne geçirdi: 2-1.
Bu gol sonrası Galatasaray hafta içindeki Avrupa sınavını düşünerek vites düşürdü. Kalan bölümde iki takımın girişimlerinden sonuç çıkmadı ve maç sarı-kırmızılıların 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.