Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray takılmadan yoluna devam ediyor. Aslan son haftaların formsuz ekibi Adana Demirspor’u 3-1 yenerek hem derbi haftasında maç fazlasıyla 3 puan öne geçti hem de Kopenhag ile yapılacak zorlu maç öncesi moral buldu.
Aslında Cim-Bom için çok kolay başlayan maç ikinci yarı kabusa dönüşebilirdi. İlk yarı 2-0’ı bulan Aslan’da Kerem Aktürkoğlu golü ve asistiyle maça damga vurdu. Boey da yine hem golü hem de çalışkanlığıyla dikkat çekti. Adana devrenin sonunda Niang’ın penaltısıyla umutlandı. Galatasaray’da özellikle Tete yakaladığı fırsatları harcadı. Adana Demirspor son dakikalarda beraberlik için yüklendi ama bunu başaramadı. Icardi’nin penaltısı ile Cim-Bom fişi çekti. 6’da Icardi’nin vuruşunda kaleci başarılıydı. Galatasaray baskısını attırdı. 22’de de gol geldi. Kerem Aktürkoğlu’nun harika pasında iyi hareketlenen Boey perdeyi açtı: 1-0. Kerem 29’da ise klasını konuşturup plase yaptı ve farkı 2’ye çıkardı: 2-0.
45+4’te Nelsson topa koluyla müdahale edince VAR kontrolü ile penaltı verildi. Niang durumu 2-1’e getirdi.
İkinci yarının hemen başında Tete net bir fırsatı harcadı. 49’da Cisse’nin ters dokunuşu az kalsın kendi ağlarına gidiyordu. Top direkten döndü. 51’de Icardi’nin volesi çizgiden çıkarıldı. 59’da Kerem Aktürkoğlu yakın mesafeden topu dışarı yolladı. 68’de Tete’ye geçit vermeyen Magomedaliyev oldu. Brezilyalı 2 dakika sonra net fırsatı değerlendiremedi. 1 dakika sonra ise Semih’in kafası az farkla auta gitti. Son bölümde Adana riskler aldı. Galatasaray’da Oliveira’nın kafası direkten döndü. 90+5’te Bakambu kaleci tarafından düşürüldü. Kazanılan penaltıyı Icardi gole çevirdi ve maç 3-1 bitti.