Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bazen isim ve marka transfer edersiniz ama sonunda umduğunuzu bulamaz, hüsran yaşarsınız. Bazen ise aldığınız oyuncu pek de gösterişli gelmez ama tam da aradığınız isimdir.

Donk’u ikinci kategoriye koyarak başlayalım. Galatasaray’ın Melo’dan sonra şüphesiz o boşluğu doldurması kolay değil. Donk da bir Melo değil zaten. Ama transferini sadece bir bölgeye yapılmış takviye olarak görmemek gerekir. Hollandalı dün ilk kez forma giydi ama sanki 40 yıllık Galatasaraylı gibiydi. Elbette Karşıyaka maçı ölçü olamaz. Ama Donk’lu Galatasaray, geleceğe dair bazı ipuçları verdi.

Haberin Devamı

Donk oynadığı futboldan ziyade oynattığı futbolla ilk maçında geçer not aldı. Soğukkanlı ve sakin futbolu ile takıma bir güven getirdi. Donk’la beraber futbolcuların sahaya daha iyi yayıldığını gördük. Tecrübeli futbolcu, Kasımpaşa’daki gibi riskli oyun yerine daha garanti oynayacağını baştan belli etti.

Ligin ilk devresinde kontrataklar büyük tehlikeydi. Donk bu sonuna çare olabileceğini gösterdi. Dün attığı golle hücuma da hareket getireceğinin işaretini verdi.

Özetle Donk nokta transfer... Ayrıca Sinan Gümüş ve Bilal Kısa da geceye performanslarıyla imza atan isimlerdi.

Boş kaleye kaçırdığı golden sonra Umut Bulut’un protesto edilmesi ve oyundan çıkmak istemesi karşısında Mustafa Denizli’nin futbolcusuna sahip çıkması ise gecenin en çarpıcı karesiydi.