Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yine, yeni, yeniden... Galatasaray-Rize maçları normal olmuyor. Dün de böyle bir maç izledik. Bol gollü, tartışmalı ve yine mutlu...
İki kulüp arasında son dönemde yaşanan sorunlar nedeniyle çok gergin bir ortam vardı Nef Stadı’nda. 35 bin taraftar şokla başladı geceye.
Üstelik sahne alan yabancı değil tanıdık bir isimdi: Gedson Fernandes... Devrenin sonunda Aanholt ortamı ısıtan golü attı.
İkinci yarının başında Boyd yine soğuk duş etkisi yarattı. Torrent’ten Gomis hamlesi geldi ve bu coşku ile oyunun kaderi değişti. Gomis birini kaçırdı ama Babel’in penaltısı ile beraberlik sağlandı. Aanholt takımı öne geçirdi. Penaltı kaçıran ama varlığı ile büyük etki yaratan Gomis son noktayı koydu ve Galatasaray 4-2 kazandı.
Henüz ikinci dakikada Emre Kılınç net bir fırsatı kullanamadı. 8’de ise eski Galatasaraylı Gedson Fernandes’den fantastik bir gol geldi. Portekizli serbest vuruşta neredeyse taç çizgisine yakın bir yerden topu çatala taktı. 40’da Aanholt’un harika vuruşu skora denge geldi: 1-1.
45’te Berkan önemli bi pozisyonu kullanamadı. 50’de Boyd’un şutunda Pena çaresizdi: 1-2.
53’te Marcao’dan çok kritik bir hamle geldi. 59’da Aanholt’un şutunu Tarık çıkardı. 64’te ise bu kez Gomis’in penaltısını çıkardı.
70. dakikada hakem Ümit Öztürk VAR kontrolü sonrası yine beyaz noktayı gösterdi. Babel maça yeniden dengeyi getirdi: 2-2. 87’de Galatasaray ilk kez öne geçti. Organize atakta Aanholt yine sahneye çıkarak ve soğukkanlı bir vuruşla takımına hayat verdi: 3-2.
90+7’de Gomis sahneye çıktı ve maç 4-2 bitti.