Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Her anlamda son derece kötü geçen ilk yarının ardından devre arası Galatasaray’a ilaç gibi geldi denilebilir. Yeni yüzler ile beraber, sadece isimler değil oyun anlayışı ve görüntüsünün de çok farklı olacağının sinyallerini verdi sarı-kırmızılılar. Nasıl mı? Bir kere o ağır ve temposuz takımı izlemeyeceğiz. Hazırlık maçları ve kupadaki Rize karşılaşması önde basan, mümkün olduğunca hızlı oynamaya çalışan bir Galatasaray bize gösterdi. Bu noktada Linnes ve Saracchi gibi iki hızlı bekin oluşu önemli. Diğer taraftan Seri de bambaşka bir noktaya geldi. Sakatlık problemlerinden arınmış Lemina ise ikinci yarıda çok farklı seviyeye çıkacağının sinyallerini verdi. 8 ay sonra geri dönen Emre Akbaba ise Terim’in Belhanda’da arayıp bulamadığının çok daha fazlasını verecek gibi görünüyor.
Denizli maçı öncesi yeni transferlerin lisansların yetişmesi ise özellikle ön tarafta alternatif arayan Terim’i rahatlattı. Çünkü Jesse Sekidika kartı, Ömer ve Feghouli’nin performansına göre sahaya sürülecek.
Aslında bir klasiktir Fatih Terim’in devre arasında Galatasaray’ı ayağa kaldırması ve geri dönüşleri... Geçen sene örneğin... Bu yıl kabul edelim ki iş kolay değil. Liderle puan farkı 10 ve üzerinizde 6 takım var. Yine de Terim asla pes etmeyeceğini devre arasıyla beraber gösterdi.
Bugün bir gündüz maçıyla ikinci perde açılıyor. 17 final haftasına çıkan bir takım için ilk adım çok önemli. Olumsuz bir durumda herşey berbat olabilir.