Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray yine kazanamadı ancak haftalar sonra puan aldı: 1-1.
Lige verilen ara sonrası yeni bir sayfa açmak için zorlu Alanya deplasmanında kazanmayı hedefleyen Cim-Bom, ilk maçına çıkan İspanyol kalecinin performansıyla bir puanı kurtardı. İlk yarı sadece bir faul yapan, 72’de Alanya’nın 10 kişi kalmasına  karşın bu devre kaleye tek şutunu 90+4’te atabilen sarı-kırmızılılar, gelecek için yine umut vermedi.
Benzer futbol anlayışına sahip iki teknik adamdan Farioli’nin öğrencileri, oyunu geriden kurmada ve pas oyununda daha başarılıydı. Sarı-kırmızılılar üretkenlikte ciddi sorunlar yaşarken, orijinal bir sağ bekin sahada bulunmamasının handikapını da yaşadı. İlk bölümde etkili olan taraf ev sahibi Alanyaspor’du. 7’de Eduardo’nun volesi direkten döndü.
22’de Cicaldau karşı karşıya pozisyonda Marafona’ya takıldı.
36’da Emre Akbaba yakın mesafeden iyi bir vuruş çıkaramadı.
39’da Novais’in ortasında iyi yükselen Eduardo, Alanya’yı öne geçirdi: 1-0.
Galatasaray bu gole, iki dakika sonra Kerem’le yanıt verdi. Genç futbolcunun cezaalanı dışından sol ayağıyla vuruşunda Juanfran’a çarpan top ağlara gitti: 1-1.
54’te Eduardo’nun kafa vuruşunda Pena iyi uzandı.
72’de Juanfran, Babel’e yaptığı faul sonrası direkt kırmızı kart gördü.
77’de Pena yine gole izin vermedi. Galatasaray son bölümü bir fazla oynamasına karşın pozisyona giremedi. Torrent son hamleleriyle skoru lehine çevirmeye çalıştı ama tablo değişmedi.