Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray’da ilk yarının ve 2021’in son lig maçıyla beraber kâbus sona erdi. Cim-Bom, Antalyaspor’u Feghouli ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle 2-0 yenerek 7 maç sonra 3 puana ulaştı. Sıkıntılı haftalar geçiren Aslan, böylece devre arasına moralli girdi.
Nef Stadı’ndaki gündüz müsabakasında kötü gidişat nedeniyle tribünler boş kalırken, sarı-kırmızılılar ilk düdükle beraber Antalya kalesini abluka altına aldı. Ne var ki, gol devrenin sonunda hızlı bir hücum sonrası Feghouli’den geldi.
İkinci yarının başında ise Kerem Aktürkoğlu ceza alanı dışından ayak içiyle harika bir gole imza attı. Nuri Şahin yönetimindeki Antalyaspor ise girdiği pozisyonları değerlendiremedi.
5’inci dakikada Muhammed’in vuruşunda Boffen iyi uzandı.
8’de yine Muhammed, bu kez kafayla şansını denerken, Boffen gole yine izin vermedi. Daha sonra Aanholt ve Muhammed ile pozisyonlara giren sarı-kırmızılılar sonuç alamadı.
34’de Floranus’un şutunda top İsmail’in üzerine geldi.
39’da Halil yakın mesafeden topa dokunamadı. 45+1’de hızlı gelişen atakta Kerem boştaki Feghouli’yi gördü. Cezayirli, uzak direğe yaptığı şık vuruşla perdeyi açtı.
İkinci yarının başında Mukairu yakın mesafeden kaçırdı. 51’de Doğukan Sinik’in vuruşu direkten döndü. Bu, Galatasaray için şans anıydı.
52’de Kerem Aktürkoğlu ceza alanı dışından jeneriklik bir gole imza attı: 2-0.
57’de Feghouli net fırsatı harcadı. Mukairu ve Halil karşılıklı önemli pozisyonları değerlendiremedi.
73’de Muhammed direğe takıldı.
Ve Galatasaray, 55 gün sonra 2-0 ile 3 puana uzandı.