Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray kazanmaya devam ediyor. Avrupa yorgunu Aslan zorlu Çaykur Rizespor deplasmanında Oliveira ile güldü ve ligde üst üste 9. galibiyetini aldı. Kazanma alışkanlığını bütün olumsuz faktörlere rağmen Rize’de de gösteren sarı-kırmızılılar 3 puanı almayı bildi. Özellikle ikinci yarısı tempolu geçen maçta Çaykur Rizespor da önemli fırsatlar yakaladı.
Cim-Bom’a hayat veren gol bu sezon kulübeye mahkum kalan Sergio Oliveira’dan geldi. Galatasaray’da Mauro Icardi yine büyük bir fedekarlığa imza atarak takımını yalnız bırakmadı. Okan Buruk İlk yarıdaki kötü görünümünün ardından ikinci yarıya 3 değişiklik yaparak başlayarak cesur bir hamlede bulundu ve ikinci yarı bunun meyvesini aldı.
14’te Kerem sol ayağıyla vuruşunda Gökhan sağına iyi uzandı. 38’de Gustavo ile tehlike yarattı ev sahibi. İlk yarıdan gol sesi çıkmadı. Okan Buruk ikinci yarıya Ziyech, Oliveira ve Kaan’ı alarak başladı.
47’de Icardi, 1 dakika sonra Minchev pozisyona girdi. 55’te Zeqiri ile gole yaklaştı Rize. Top az farkla auta gitti. 66’da Boey karşı karşıya pozisyonda kalecinin üzerine vurdu.
68’de Sergio Oliveira’nın ceza sahası dışından vuruşunda Emirhan’a çarpan top kaleci Gökhan’ı yanılttı ve ağlara gitti. 73’te Halil İbrahim’e geçit vermeyen Muslera oldu. 77’de Kerem Aktürkoğlu boş fırsatı değerlendiremedi. Kalan dakikalarda sonuç değişmedi ve Galatasaray 1-0 kazandı.