Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Süper Lig’de 10 maçtır üste üste kazanan ve zirveye oturan Galatasaray, Hatayspor deplasmanında 2-1 kaybetti. Aslan bu sonuçla ligdeki ilk yenilgisi aldı. 
Münih yorgunu Galatasaray, Mersin’deki maçta hayal kırıklığı yarattı. Volkan Demirel’in ekibi kalesini müthiş savunurken hızlı ataklarla tehlikeler geliştirdiler. Özellikle Lamkel maça damga vuran isim oldu. Okan Buruk müdahalede gecikirken Kerem Aktürkoğlu yine önemli fırsatları harcadı. Galatasaray, Fenerbahçe’nin zorlu Adana Demirspor maçı öncesi kaybederek önemli bir avantajı yitirdi. 
Yorgun Aslan 3 gün önce Münih’te kaybetse de taraftarını gururlandırmıştı. Buna karşın dün gece ise büyük hayal kırıklığı yaşatıldı. 
8’de Kerem ile gole yaklaştı sarı-kırmızılılar. Aktürkoğlu çerçeveyi göremedi. 16’da Hatay’ın sürpriz golü geldi. Lamkel’in arka direğe kestiği ortayı Rivas tamamladı: 1-0. Pozisyonda önce ofsayt bayrağı kalktı ama VAR kontrolü sonrası gol verildi. 
28’de Erce’nin elinden kaçırdığı topu Zaha affetmedi: 1-1. 
31’de Kerem Aktürkoğlu yine ayağına gelen fırsatı kullanamadı. 38’de Ziyech’in ortası direğe çarptı. 48’de ise Sanchez direğe takıldı. Kornerde iyi yükselen Kolombiyalı stoperin kafa vuruşunda Erce ve direk gole izin vermedi. 2 dakika sonra ise Abdülkerim’in kafa vuruşunda Erce yine harika çıkardı. 
55’te Hatay kontraya iyi çıktı ve Lamkel ile golü buldu. Bu gol evs ahibinin direncini daha da artırdı. Galatasaray ise değişikliklerle sonucu lehine çevirmek istedi ama olmadı. Hatay lideri 2-1 devirerek önemli bir iş başardı.