Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Düello Demir Grup Sivasspor’un... Nef Stadı’nda 28 bin 197 taraftarın izlediği maçta kırmızı-beyazlılar, kâbus gibi bir sezon geçiren Galatasaray’ı 3-2 yendi.
Aslan maça, Gomis’in golüyle başladı. Devrenin sonunda Yatabare eşitliği sağladı. İkinci yarının başında Ulvestad, Sivas’ı öne geçirdi. Gomis’in penaltısıyla Cim-Bom umutlandı. Ahmet Oğuz’un jeneriklik golü ile konuk ekip üç puana uzandı.
Galatasaray’ın bu sonuçla az da olan Avrupa umutları sona erdi. Büyük coşku ile takımlarına destek veren sarı-kırmızılı taraftarlara bayram da zehir olurken, son bölüme protestolar damga vurdu.
10. dakikada organize gelişen atakta Kerem pasında çizgiye inen Emre Kılınç içeri indirdi. Gomis sağ ayağıyla vuruşunda sarı-kırmızılıları öne geçirdi: 1-0.
44’te Yatabere’nin yakın mesafeden vuruşunda Semih Kaya’dan kritik bir müdahale geldi.
Bir dakika sonra ise Yatabare’nin golünde Semih hatalıydı. Taylan’ın orta alanda kaptırdığı topta Uğur Çiftçi’nin harika ortasında Semih’in yanından Yatabare mükemmel bir kafa vuruşuyla skora dengeyi getirdi: 1-1.
49’da ceza alanı içindeki karambolde Norveçli futbolcu Ulvestad, Sivasspor’u öne geçirdi: 1-2.
58’de Halil’in sürüklediği atakta Appindangoye’nin Kerem’e müdahalesine hakem penaltı verdi. Gomis maça tekrar dengeyi getiren golü attı: 2-2.
69’da sahalarda ender görülen gollerden biri geldi. Ahmet Oğuz’un taç çizgiye yakın bir yerden yaptığı vuruşta Muslera önde yakalandı ve Sivas yeniden öne geçti: 2-3.
Kalan dakikalardaki çabalar sonuç vermedi ve maçı Demir Grup Sivasspor 3-2 kazandı.