Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray için resmen fırsat haftası oldu. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin yenildiği haftada Cim-Bom, Gaziantep Futbol Kulübü’nü 2-0 yenerek haftayı çok kârlı kapattı.
NEF Stadı’ndaki maça 24.8 gibi oldukça genç bir kadro ile sahaya çıkan Aslan, perdeyi 45+3’te Murutan fantastik golüyle açtı. İkinci yarı oyuna giren Feghouli müthiş işler çıkardı. Cezayirli, Kerem Aktürkoğlu’na çok klas bir asist yaptı. Bu sezon istediği süreleri alamayan Feghouli adeta dün hayata döndü.
Galatasaray bu değerli galibiyetle lider Trabzonspor’un farkı daha da açmasına izin vermedi. Cim-Bom, genç ve dinamik kadrosuyla yarışa tutundu. Galatasaray’da Marcao-Nelsson ikilisi savunmada geçit vermezken, özellikle Marcao ikili mücadelelerdeki performansıyla geceye damgasını vurdu.
13’te Kerem yakın mesafeden çerçeveyi bulumadı. 45’te Dicko, Muslera’ya nişanladı topu. 45+3’te Morutan klasını konuşturdu ve sağ çaprazdan uzak köşeye jenereklik bir gol attı.
63. dakikada Marcao’nun savunma arkasına pasında Günay ile karşı karşıya kalan Feghouli net bir fırsatı değerlendiremedi. 69’da Kerem hareketlenirken, Günay kalesinden zamanında çıkarak önemli bir tehlikeyi önledi.
73’te yine Feghouli’nin harika pasında savunma arkasına koşu yapan Kerem Aktürkoğlu mükemmel bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 2-0.
Sarı-kırmızılılar kalan bölümde oyunu iyi tuttu ve Lokomotiv Moskova maçı öncesi de fazla yıpranmamış oldu. Galatasaray’a ezeli rakiplerinin kaybettiği haftada kazanılan üç puan resmen piyango vurmuş gibi oldu.