Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Çok değil, 3 gün önce yine burada, Türk Telekom’da Lazio zaferini gören ve umutlanan Galatasaraylılar dün ligde Alanya şokunu yaşadı.
3 günde tablo tersine döndü. Lazio maçındaki 11’den, sadece bir değişiklik vardı, cezalı Marcao’nun yerine Luyindama sahadaydı. Fatih Terim genç takım için rotasyonu gerekli görmemişti.
Galatasaray neredeyse bir devreyi boşa geçirdi. İkinci yarı başlarken Muhammed, Emre Kılınç ve Feghouli hamlesi sarı-kırmızılıların üzerindeki ölü toprağını attı. Cim-Bom’un sağlı sollu ataklarında Serkan kurtarışlarıyla, Alanya savunması ise yerinde müdahaleleriyle dikkat çekti. Galatasaray gol atamadığı her dakika Alanya’yı daha diri tuttu. Güney ekibi 87’de Candeias ile golü buldu ve 3 puanı aldı. Galatasaray’da Lazio maçı sonrası oluşan pozitif hava bir anda dağıldı.
İlk dakikalarda beklenmedik şekilde Alanya’nın sağlı sollu tehlikeleri vardı. Ne var ki Güney ekibi, final paslarında doğru tercihleri yapamadı.
Galatasaray için yavan, tatsız, sönük bir devre izledik. İlk yarı boyunca Kerem’in 35. dakikada uzaktan şutunda Serkan Kırıntılı soluna iyi uzandı. 38’de Alanya atağında Muslera’nın müdahalesinde top direğe çarparak dışarı gitti.
İlk yarı sonunda ise Berkan Kutlu’nun vuruşunda top Serkan’ın üzerine gitti. 56’de Cicaldau’nun frikiğinde kaleci başarılıydı. Muhammed ve Kerem ile yakalanan pozisyonlarda top savunmaya takıldı.
72’de Emre Akbaba’nın kafa vuruşunda Muslera golü önledi.
87’de Alanya’nın golü Candeias ile geldi: 0-1.
Galatasaray ağır favori çıktığı maçı kaybetti. Sarı-kırmızılıların son 3 lig maçındaki puan kaybı 7’ye çıktı.