Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray, PSV Eindhoven’dan sonra Valencia’ya da yenildi. Elbette sonuçların bir önemli yok ama yine de geleceğe ışık tutabilecek önemli mesajlar alındı.

Her iki takımın ortak özelliği Avrupa’nın başaltı ekipleri arasında yeralmasıydı. Birinci kategorideki takımları düşününce ister istemez insanın canı şimdiden sıkılıyor. Muslera, Serdar, Nagatomo gibi kilit isimlerin yokluğu bu anlamda etkili olmuş olabilir ama yine de çekilen röntgenin sonuçları en azından Avrupa için pek iyi görünmüyor.

Valencia karşısında yenilen goller Galatasaray savunmasının gözden geçirilmesi gerektiğini gösterdi. Donk belki zorunlu olarak bu bölgeye çekilmişti ama Maicon bir fikir verdi kendisiyle ilgili. Brezilyalı oyuncu ağır ve bu zaafiyet Devler Ligi’nde ağır bedeller ödetebilir. Savunmanın sırıtmasında Carole etkisini ayrıca belirtmek gerekir.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar en kötü halinde bile pozisyon buluyor. Üstelik Gomis’in fiziksel ve psikolojik olumsuz tablosuna rağmen. Valencia karşısında Rodrigues yakaladığı pozisyonlarda doğru kararı verebilse sonuç farklı olabilirdi. İkinci yarıda İspanyollar yine kolay bir gol buldular. Galatasaray’da Onyekuru kumaşının iyi olduğunu girer girmez gösterdi. Nijeryalı çok iş yapar bu ligde.

Özetle bu maçın ardından elbette bir planlama yapılacak. En az 1 hızlı stoper, Ndiaye ya da o ayarda bir 8 numara ve Gomis’e alternatif olabilecek 1 golcü mutlaka alınmalı.