Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yılın ilk büyük maçı nefesleri kesti. Galatasaray gençleriyle İlk bölümde şok baskı yaparak adeta futbol resitali sundu. Cim-Bom Emre Kılınç’ın iki golüyle zorlu deplasmanda avantajı yakaladı. Abdullah Avcı’nın müdahalesi erken geldi. Abdulkadir ve İsmail Köybaşı’nı kenara alan Avcı, Yusuf ile Trondsen’i sahaya sürdü. Trabzon bu dokunuş sonrası kendine geldi ve kısa süre sonra Corneluis ile golü buldu. Karadeniz fırtınası ikinci yarı Nwakaeme ile beraberliği yakaladı. Terim’in ‘A planı’, Avcı’nın ise ‘B planı’ tuttu. Maç öncesi mutlak favori gösterilen Trabzonspor teselliyi 2-0’dan geriden gelip puan almakta buldu. Sıkıntılarla bu zorlu deplasmana gelen Galatasaray ise büyük avantaj yakaladığı maçta 1 puana razı oldu.
20’de Edgar’ın hatalı pasında araya giren Emre Kılınç Galatasaray’ı öne geçirdi: 0-1.
26’da Cicaldau ile gole yaklaştı sarı-kırmızılılar ama Uğurcan hata yapmadı. 29’da Connelius ile gole yaklaştı evsahibi ekip. 1 dakika sonra Morutan’ın füzesinde Uğurcan başarılıydı. 33’te karambolde Halil’in pasında Emre Kılınç kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.
Yenilen iki gol sonrası Abdullah Avcı İsmail ve Abdülkadir’in yerine Yusuf ile Trondsen’i sahaya sürdü.
41’de Bakasetas’ın kafayla indirdiği topta Cornelius Trabzonspor’un ilk golünü attı: 1-2.
İkinci yarı Cim-Bom Morutan-Aytaç ve Emre Kılınç-Babel (zorunlu) deşikliği ile başladı. 61’de Babel kaçırdı. 62’de Trabzon Nwakaeme ile eşitliği sağladı: 2-2. Gol kadar Hamsik’in asisti de güzeldi.
76’da Halil’in vuruşunda Yusuf Sarı çizgiden topu çıkardı. Kalan bölümde sonuç değişmedi ve karşılaşma 2-2 berabere bitti.