Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray, Danimarka’dan avantajla döndü. Temsilcimiz, UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında deplasmanda Randers ile 1-1 berabere kaldı.
Kerem’in harika golü ile 25. dakikada öne geçen sarı-kırmızılılar, 54’te Lauenborg’un golüne engel olamadı. Teknik direktör Fatih Terim, yoğun maç takvimini düşünerek rotasyona gitti. Cim-Bom’da Yedlin, Emre Kılınç, Emre Akbaba, Muhammed gibi isimler on birde oynadı.
Danimarka lideri karşısında çok sayıda pozisyonu kalesinde gören Aslan’da Muslera önemli kurtarışlar yaptı. Uruguaylı eldiven bir pozisyonda ise adeta rakibi ikramda bulundu ama hatasını bertaraf etti.
Sonuç deplasman için her ne kadar avantajlı gözükse de, savunmada Marcao’nun eksikliğinin hissedilmesi, Danimarka temsilcisinin kolay pozisyona girmesi rövanş için endişe yarattı.
8’de Kerem, yakın mesafeden kaleciye takıldı. 14’te Muslera büyük bir hata yaparak topu rakibe verdi. Uruguaylı eldiven hatasını telafi ederek Egho’nun vuruşunu kurtardı.
21’de Muhammed’in golünde tartışmalı bir ofsayt bayrağı kalktı. 25’te Kerem’den fantastik bir gol geldi. Topu soluna çekip ceza alanı dışından vuran genç futbolcunun vuruşu rakibe de çarparak filelerle buluştu: 0-1.
44’te Vito boş durumda topu Muslera’nın üstüne vurdu. 49’da yine aynı futbolcu gole yaklaşırken Muslera tekrar geçit vermedi.
54’te savunmada bir türlü uzaklaştırılamayan top, Lauenborg’un önüne geldi. Randersli futbolcu skora dengeyi getirdi: 1-1. Bundaki sonraki bölüm düşük tempoda geçti. 59’da Muhammed’in kafa vuruşunda Caringen iyi yer tuttu. Terim, son yarım saat tecrübeli isimleri sahaya sürdü.
83’te Feghouli takipçiliğiyle yakaladığı pozisyonu değerlendiremedi. Sonuçta maç 1-1 bitti ve Galatasaray turu İstanbul’a bıraktı.