Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray milli ara sonrası Alanyaspor’u devirdi. Cim-Bom 4-0’lık skorla hem maç fazlasıyla koltuğu geri aldı hem de Manchester United sınavı için moral buldu.
Mertens 2 gol ve asistiyle maça damgasını vurdu. 37 yaşındaki Belçikalı performansıyla “Her yaşın ayrı bir güzelliği var” mesajı verdi. Icardi yine boş geçmedi. İğnesiz çıkmak performansını yukarı çekti Arjantinli futbolcunun. Rams Park’ta perdeyi kapatan gol ise Zaha’nın oldu. Fildişi Sahilli futbolcu adeta bir sanat eseri ortaya koydu.
İlk kez 11 çıkan ve 90 dakika sahada kalan Ndombele çok ön plana çıkmasa da ilerisi için en azından düzenli oynaması halinde iyi olabileceğini gösterdi. Aslan’ın yıldızları maça ağırlığını koyarken Alanyaspor olumlu sinyaller vermedi.
4’te Icardi, Ertuğrul’a takıldı. Icardi 4 dakika sonra yakın mesafeden topu direğe vurdu. 37’de Mertens’in pasında Icardi’ye dokunmak kaldı.
45’te Mertens’ten fantastik bir gol geldi. Belçikalı yıldız ceza lanı dışından jeneriklik bir gol attı. Ali Şansalan sakatlanınca 4. hakem Yiğit Arslan mücadeleyi yönetmeye devam etti.
58’de Boey, Ertuğrul’a takıldı. 1 dakika sonra Icardi’nin kafayla indirdiği topu arka direkte tamamlayan Mertens kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü attı. 70’te Zaha attığı klas golle farkı 4’e çıkardı. Okan Buruk son bölümde Kerem Aktürkoğlu, Ziyech, Kerem Demirbay ve Tete gibi isimleri sahaya sürdü. Galatasaray son bölümde pozisyonlar üretmeye devam etti ama sonuç değişmedi ve maç 4-0 bitti.