Galatasaray Nevzat Dindar'dan canlı yayında PFDK kararlarına tepki: Ceza değil ödül!

Nevzat Dindar'dan canlı yayında PFDK kararlarına tepki: Ceza değil ödül!

03.04.2024 - 15:30 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray sahasında Atakaş Hatayspor'u 1-0 mağlup etti. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar canlı yayında sarı-kırmızılıların gündemini değerlendirdi.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Atakaş Hatayspor'u 1-0 mağlup eden Galatasaray'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılılardaki son gelişmeleri Skorer TV canlı yayınında değerlendirdi. Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Nevzat Dindar, PFDK'nın verdiği cezalar hakkında eleştiride bulundu. Muslera'nın yeni sözleşmesi hakkında bilgi veren Nevzat Dindar, gelecek sezon takımdan ayrılacak ilk ismi duyurdu.

Haberin Devamı

Nevzat Dindar'ın değerledirmeleri şu şekilde:

"CEZA DEĞİL BENCE ÖDÜL OLMUŞ"

"Olaylara ve fotoğraflara bakınca verilen cezalar biraz komik. Ceza değil bence ödül olmuş. Fenerbahçe cephesine göre bu cezalar bile olmaması gereken cezalar veya Trabzonspor cephesi farklı argümanlar öne sürecektir. Burada ben yaşanan servis edilen görütülere bakarak değerlendirme yapıyorum. Bu kadar kavga ve gürültünün olduğu arenada komik cezalar verilmiş. İş kontrolden çıktı. Sahaya giren taraftarı artık istediğin gibi dövebilirsin. Galatasaray'da da yumruklarını iyi konuşturabilecek oyuncular var. Sahaya girene karşı kendini savunur. Elbette ironi yapıyoruz ama hukuksal anlamda bu karar emsal teşkil edecek. Bir stadyumda bir seyiri sahaya girerse istediği özgürlüğü futbolcuya vermiş durumdasın. Neyin kendini savunma neyin saldırı olduğunu biliyoruz. Fenerbahçeliler kongrede hayal kırıklığına uğradı. Bugün bu cezaları veriyorsan yarın benzer durumda karşına getirirler."

Haberin Devamı

Nevzat Dindardan canlı yayında PFDK kararlarına tepki: Ceza değil ödül

"FENERBAHÇE BU CEZALARA İTİRAZ EDECEKTİR"

"Bazı görüntüler şiddet içeren +18 görüntülerdi. Bunlar sadece görünen yüzü. Fenerbahçe cephesinin bu kararlara bir tepkisi olacaktır. Osayi halk kahramanı oldu. Alex'in yanına heykeli de dikilir. Trabzonspor cephesinden bir açıklama bekliyorum. Madem ortada bir eylem var bunun karşılığında bu ceza varsa herkes ona göre takılacak. Fenerbahçe bu cezalara itiraz edecektir."

"GALATASARAY SADECE SAHADA YANIT VEREBİLİR"

"Galatasaray sadece sahada yanıt verebilir. Saha dışı tüm aktörler Galatasaray'ın aleyhine... Galatasaray taraftarı da az değil bütün anketler de bunu gösteriyor. Galatasaray'ın büyüklüğünün birilerinin farkında olması gerektiğini düşünüyorum ama Galatasaray'ın yanıtı sahada olmalı. Saha dışındaki bütün unsurlar Galatasaray'ın aleyhine. Bütün mesela bir şampiyonluk. Ligin marka değeri kimin umrunda? Buna kim sebep olduysa Türk futboluna çok büyük zarar verdiğini belirtmemiz lazım. Çok sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bu kadar abartmanın anlamı yok alt taraf futbol. Birileri kazanacak birileri kaybedecek. Maalesef gelinen nokta çok kötü."

Haberin Devamı

Nevzat Dindardan canlı yayında PFDK kararlarına tepki: Ceza değil ödül

"ERDEN TİMUR'U TEHDİT EDERSENİZ ICARDI SİZE MESAJI VERİR"

"Galatasaray başkanvekiline göndermede bulunup tehditte bulunursanız Icardi de size mesajı verir. Bütün dünyada ses getirebilecek bir oyuncu. Ali Koç'a sahada attığı golle bir göndermede bulundu. Uykusuz kalacak kişi Erden Timur mu olur başkası mı olur onu zaman gösterir. Galatasaray taraftarı Icardi'nin golünden sonra tatlı tatlı uyumuştur."

Nevzat Dindardan canlı yayında PFDK kararlarına tepki: Ceza değil ödül

"HATAYSPOR'U BEĞENDİM"

"Hatayspor'u çok beğendim. Galatasaray kötüydü ama Hatayspor'un da hakkını verelim. Milli araların bütün büyük takımlara olumsuz yansığıdını söyleyebiliriz. Galatasaray'ın performansı beklentilerin altındaydı. İlk yarıda bir penaltı pozisyonu vardı. Basketbolda bile buna penaltı vermezler. Maç içerisinde böyle yüzlerce pozisyon oluyor. Bunu penaltı oalrak değerlendiriyorsanız bir maçta en az 28 tane penalt olur."

"GALATASARAY SAVCILIĞIA BAŞVURU YAPACAK"

"Galatasaray'ın kendisi olan yapıyla mücadele etmesi kolay değil. Sahada yanıt verecektir. En az 35 milyona sahip bir kulüpten bahsediyoruz. Göz göre göre bir şeyler yapılıyor. Maçın gözlemcisi Galatasaray aleyhine küfürler yapılıyor. Galatasaray'ın kurucusuna küfürler ediliyor ve bir başkan buna alkış tutuyor. Bunların üstesinden bir tek Mauro Icardi gelir. Torreira, Ziyech, Okan Buruk gelir... Galatasaray'da 22 tane aslan bu yapıya karşı mücadele edecek ve Galatasaraylıların gururu olacaktır. Galatasaray'ın başka çıkış noktası yok. Bütün kurullar ve mevcut düzen böyle. Galatasaray'ın sadece sahada yanıt vermesi lazım. Galatasaray, Ali Koç'un açıklamaları sonrası Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacak."

Haberin Devamı

Nevzat Dindardan canlı yayında PFDK kararlarına tepki: Ceza değil ödül

"YENİ SEZONDA TETE'Yİ BEKLEMİYORUM"

"Bir maç üzerinden oyuncuları ağır şekilde eleştirmenin hiçbir faydası yok. Bu oyuncular Kasımpaşa maçını çeviren oyunculardı. Kalan 7 haftalık periyotta iki oyuncu da (Zaha-Ziyech) çok önemli. Aurier gelecek haftadan itibaren oynamaya başlar. Yeni sezonda Tete'yi beklemiyorum. Biraz daha olgunlaşması lazım."

Haberin Devamı

"MUSLERA 2.5 MİLYON EURO KAZANACAK"

"Muslera ile 1+1 yıllık sözleşme yapılacak ve yıllık 2.5 milyon euro kazanacak. Sözleşme zaten beklenen bir gelişmeydi. Kalecilerin zaten sahada bulunma yaşları biraz daha ilerledi. Daha geç yaşlarda jübile yapabiliyorlar. Buffon örneği var. Muslera'nın tartışılacak bir performans yok. Muslera, Galatasaray'daki hikayesinin kötü bitmesini istemeyecektir. Galatasaray'a zarar verdiğini hissettiği an ayrılır. Kime nasip olur bir takımın kalesini 13 yıl korumak..."

Nevzat Dindardan canlı yayında PFDK kararlarına tepki: Ceza değil ödül

"YABANCI HAKEM KEŞKE OLSA"

"Yabancı hakem kolay değil ama keşke olsa. Süper Kupa finalinde yabancı hakem isterim. Okan Buruk'u eleştirdiğim nadir konulardan biridir yabancı hakem konusuna yaklaşımı... Cezayı verenler adil değilse yarın onun da değişilmesi istenir. Sonuçta ortada adaleti sağlaması gereken birileri varsa saha dışında da adaleti sağlaması gerekenler vardır. Yabancı hakeme bu açıdan bakabiliriz. Adaleti sağlamasını yabancılardan bekliyoruz. Kendi insanın adaleti sağlayamadığı için adaleti dışarda arıyorsun. Bgün saha için getirirsin yarın belki Tahkim Kurulu veya başka bir şey için getirirsin. Yabancı hakem sevdası ülkemizin ligi için marka değeri açısından da kötü..."

"GÜNAY GÜVENÇ KAVGAYI AYIRDI 2 MAÇ CEZA ALDI"

"Günay Güvenç yanımızdan geçerken 'Ben ceza aldım bir araştırsanıza" ifadesini kullandı. Cidden kavgayı ayırmaya çalışan Günay'a 2 maç ceza verilirken tekme ve tokatın havada uçtuğu ortamda alınan cezalar ortada."

"GALATASARAY'IN EN ZOR MAÇI ALANYASPOR"

"Galatasaray teknik kadrosu Hatay maçı oynanmadan 8 maçlık takvimi masaya yatırdılar ve bu maçlar arasında en zor olanı Alanya olarak işaretlediler. Okan Buruk ve teknik heyetin en çekindiği maç Alanyaspor maçı. Alanyaspor'un da mevcut form durumunu düşünürsek Galatasaray için çok kolay olmayacak."

Yazarlar