Galatasaray Nicolo Zaniolo'dan transfer kararı! Galatasaray'dan ayrılacak mı?

Nicolo Zaniolo'dan transfer kararı! Galatasaray'dan ayrılacak mı?

03.03.2023 - 13:35 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Roma'dan kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo için Juventus ve Milan'ın devrede olduğu iddia edilmişti. İtalyan yıldızın yaz transfer döneminde Galatasaray'da kalıp kalmayacağı netlik kazanmaya başladı.

Nicolo Zaniolodan transfer kararı Galatasaraydan ayrılacak mı

Galatasaray kış transfer döneminin en çok konuşulan hamlelerinden birine imza atarak Roma'dan Nicolo Zaniolo'yu 15 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Galatasaray'ın bu transfer için Roma'ya 7 milyon Euro bonus ödeyeceği belirtilmişti. İtalyan devleri Milan ve Juventus'un yaz transfer döneminde Zaniolo'nun sözleşmesinde yer alan 35 milyon Euroluk serbest kalma bedelini ödeyerek İtalyan yıldızı kadrosuna katmak için şimdiden çalışmalara başlarken Nicolo Zaniolo da transfer kararını verdi. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

Haberin Devamı

Nicolo Zaniolodan transfer kararı Galatasaraydan ayrılacak mı

OKAN BURUK'TAN RADİKAL KARAR! İŞTE İLK AYRILACAK İSİM

Galatasaray, İspanyol oyuncusu Juan Mata ile sezon sonunda yolları ayırma kararı aldı. Manchester United ile yolları ayırdıktan sonra Galatasaray ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Juan Mata, sarı-kırmızılı takımda sınırlı süre bulabildi.

34 yaşındaki oyuncu, fazla forma şansı bulamasa da Florya'daki liderlik kabiliyeti, sınırlı süredeki katkısıyla alkış topladı. Ancak, hücum hattındaki oyuncu fazlalığı nedeniyle Juan Mata ile ayrılık kararı alındı.

Hücum hattında Nicolo Zaniolo, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün, Milot Rashica, Barış Alper Yılmaz, Yusuf Demir gibi seçenekler olması nedeniyle Juan Mata'nın opsiyonu kullanılmayacak. Juan Mata, bu sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 12 resmi maçta 424 dakika süre buldu ve 3 gol atıp 2 asist yaptı.

Haberin Devamı

Nicolo Zaniolodan transfer kararı Galatasaraydan ayrılacak mı

MERTENS'İN SÖZLEŞMESİ UZUYOR

Galatasaray'ın sezon öncesinde 1 yıl artı 1 yılı şartlara bağlı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzalayan Dries Mertens'in mukavelesi uzayacak. Galatasaray'da 22 maçta süre alan, 25 karşılaşmada oynaması halinde sözleşmesindeki opsiyon geçerli olacak Mertens'e teknik heyetten güzel haber geldi. Galatasaray yönetimi, teknik heyetin olumlu raporu doğrultusunda sezon sonunu beklemeden Mertens'in artı 1 opsiyon maddelerini devreye sokmaya karar verdi.

Nicolo Zaniolodan transfer kararı Galatasaraydan ayrılacak mı

OSMAN ŞENHER: BİRÇOK KULÜP PEŞİNDE

Dursun Özbek yönetimindeki Galatasaray'da kurmaylar bu sezon transferleriyle adından sıkça söz ettirdi. Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk'un takım içinde oluşturduğu yapıyı Milliyet Gazetesi yazarlarından Osman Şenher kaleme aldı. Osman Şenher ayrıca Nicolo Zaniolo'nun birçok İtalyan kulübü tarafından takip edildiğini yazdı.

Osman Şenher, Zaniolo için şu ifadeleri kullandı:

Icardi transfer edildiği zaman neler söylenmişti? Sorunlu olduğu, PSG'den kovulduğu, futbol hayatının bittiği ve Galatasaray'ın 'çöp' aldığı ileri sürülmüştü. Bunlar hep konuşuldu, yazıldı, çizildi. Şimdi gelinen noktaya bakın. İtalya'da bütün kulüpler, Almanya'da Bayern Münih, İspanya'da Real Madrid sezon sonu Icardi'yi transfer etmek için yarışacakmış.

Haberin Devamı

Hele Zaniolo için çok değil 15 gün önce depresyonda olduğu, müzmin sakat olduğu için Roma'nın kendisini gönderdiği söylendi. Şimdiyse Milan başta, Inter ve birçok kulübün transfer listesinde yer aldığı belirtiliyor. Demek ki Okan hoca sadece teknik direktör değil, aynı zamanda da psikiyatrist! Torreira'yı, Oliveira'yı söylemiyorum. Hele bir gün Torreira'dan bahsedilirken o kadar çok güldüm ki. 1.60 boyuyla oynayamadığı için Arsenal onu göndermiş! Aynı kişiler İtalyan kulüplerinin transfer listesine şimdi Torreira'yı da koyuyorlar.

Nicolo Zaniolodan transfer kararı Galatasaraydan ayrılacak mı

MILAN VE JUVENTUS'U PEŞİNE TAKTI

İtalyan basını, Roma'dan Galatasaray'a transfer olan Zaniolo'nun sarı-kırmızılı kulüpte uzun soluklu kalmayacağını ve yaz transfer döneminde İtalya'ya geri döneceğini iddia etti.

İtalya'nın önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, Juventus'un Nicolo Zaniolo'nun sözleşmesinde yer alan 35 milyon Euroluk fesih bedelini ödeyerek genç yıldızı transfer etmek istediğini yazdı. Haberde Juventus'un gelecek sezon İtalyan futbolculara ağırlık vereceği ve Zaniolo'nun da bu anlamda büyük önem taşıdığı belirtildi.

Haberin Devamı

İtalyan basını ayrıca Milan'ın da Zaniolo için devrede olduğunu iddia etti. Stefano Pioli ile bu sezon beklenenden uzak bir performans sergileyen Milan2ın Zaniolo tranferiyle taraftarını mutlu etmek istediğini öne sürdü.

Nicolo Zaniolodan transfer kararı Galatasaraydan ayrılacak mı

ZANIOLO'DAN TRANSFER KARARI!

Galatasaray'ın 4.5 yıllık sözleşme imzaladığı Nicolo Zaniolo'nun gelecek yaz sarı-kırmızılılardan ayrılarak İtalya'ya döneceği iddia edildi. İspanya'dan Fichajes'in haberine göre Milan, Zaniolo'yu renklerine bağlamak için şimdiden çalışmalara başladı. Milan'ın geçen sezon elde ettiği şampiyonluğun ardından bu sezon beklentilerin uzağında kaldı. Haberde Zaniolo'nun da yaz transfer döneminde İtalya'ya dönmek istediğine yer verildi.

"MILAN, ZANIOLO İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI"

Fichajes'te yer alan haber şu şekilde:

"Zaniolo, 2023-2024 sezonu için Milan'ın önceliği. İtalyan oyuncu, Galatasaray ile garip bir kış transferinin ardından gelecek yaz San Siro'nun yolunu tutacak. Galatasaray'a transferini kabul ettikten sonra kış transfer piyasasının son günlerinin en büyük kahramanlarından biri olan Nicolo Zaniolo, Roma'dan tamamen beklenmedik bir hamleyle Türkiye'ye gitti. Milan'ın ilgisini öğrenmesinin ardından daha büyükı bir maceraya atılmak istiyor. Zaniolo'nun Galatasaray'daki fesih maddesi sadece 35 milyon Euro... Stefano Pioli liderliğindeki Milan, 2023-2024 sezonunda İtalyan futbolcuyu kadrosuna katmak için çalışmalara başladı."

Haberin Devamı

"GALATASARAY'I GERİ ADIM OLARAK GÖRÜYOR"

"İtalyan oyuncu, Galatasaray'a imza atmanın kariyerinde geri adım olduğunu biliyor. Gelecek yaz daha iyi bir sahnede olmak istiyor. Şu an için Milan, Zaniolo için en iyi seçenek olarak görülüyor."

Nicolo Zaniolodan transfer kararı Galatasaraydan ayrılacak mı