Galatasaray Nihat Kahveci'den Galatasaray vurgusu! 'Mertens çıkıyor, Mata giriyor'

Nihat Kahveci'den Galatasaray vurgusu! 'Mertens çıkıyor, Mata giriyor'

21.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Sivasspor'u 2-0 mağlup ettiği müsabakayı Nihat Kahveci değerlendirdi. Eski futbolcu, sarı-kırmızılılardaki kadro derinliğine dikkat çekti.

Nihat Kahveciden Galatasaray vurgusu Mertens çıkıyor, Mata giriyor

Süper Lig'in 35'inci haftasında Sivasspor'u 2-0'lık skorla geçen Galatasaray, zirvedeki yerini sağlama aldı. Sarı-kırmızılıların 3 puan aldığı müsabakanın ardından Nihat Kahveci değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Eski futbolcu, Galatasaray'ın futbolunu değerlendirirken aynı zamanda kadro derinliğine vurgu yaptı. Galatasaray'ın eksiklerini gördüğünü ve önlem aldığını belirten eski futbolcu, "Ligimizde çok takım var ama aynaya bakıp kendi eksiklerini gören bir numaralı takım Galatasaray. Karagümrük'ten 3 gol yedi, Beşiktaş maçında 3 gol yedi. O günden sonra son 3 maçında gol yemedi. Okan hoca biz her maç gol atarız ama gol yememliyiz dedi ve bunu toparladı" dedi.

Nihat Kahveci, sarı-kırmızılıların kadro derinliğine dair şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Sivasspor'a da iki kafa vuruşu dışında pozisyon vermedi. Onu da dünyanın en iyi takımı Manchester City bile veriyor. Mertens eleştiriliyor seviyeye bak. Mertens çıkıyor, Mata giriyor. İnanılmaz bir kadro kalitesi."

Haberin Devamı

Nihat Kahveciden Galatasaray vurgusu Mertens çıkıyor, Mata giriyor

Galatasaray'ın güvenli bir oyun oynadığını dile getiren eski futbolcu, "Galatasaray dersini alıyor, bir sonraki maçta bunu sahaya yansıtıyor. Galatasaray taraftarı da maçları aşırı güvenli izliyor. Icardi'nin forması çıktı özel. Ona şapka yap, şort yap, kazak yap... Ne yaparsan yap satar. Her takımın oyuncusu bu adamı zevkle izliyordur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mauro Icardi'nin performansı hakkında yorumlarda bulunan Nihat Kahveci, "Attığı ikinci golde zeka dolu bir vuruş yaptı. 10 gün sonra final maçı var. Ankaragücü maçında kazandığı an şampiyon olacak. Bu 10 gün taraftara geçmez. İşin matematiği kaldı. Galatasaray sezon başından beri haklı bir şekilde buralara getirdi. Şampiyonluk bir maçla gelmiyor. Anasının ak sütü gibi helaldir" ifadelerini kullandı.

Nihat Kahveciden Galatasaray vurgusu Mertens çıkıyor, Mata giriyor

Sarı-kırmızılı taraftarların etkisinden bahseden eski futbolcu, "Galatasaray taraftarı bu sene özellikle ilk günden bugüne kadar muazzam destek verdi. Maçın içinde inanılmaz güven veriyorlar oyunculara. Sezona çok kötü başladı oyun olarak ama o dönem bile isim olarak oyuncular rakipleri tehdit eden isimlerdi. Galatasaray'ın konuma bir kişi bile hak etmiyor diyemez" dedi.

Haberin Devamı

Lucas Torreira'nın performansına dikkat çeken Nihat Kahveci, "3 maçtır gol yemiyor. Kerem-Icardi ikilisi çok konuşulur. Torreira'nın performansını asla gözardı etmem. Her an sahanın her yerindeydi. Galatasaray rakibine bu kadar az pozisyon verip yıldızıyla da galibiyeti elde etti. Şu durumda daha iyi oynayabilirdi demek doğru olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Nihat Kahveciden Galatasaray vurgusu Mertens çıkıyor, Mata giriyor

Nihat Kahveci son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Okan hoca totemci değil mi bilmem. Kafasında 10 kişi net. Bunlardan biri de Mertens... 7 maç oynamasa bir tanede çıkıp çatala bırakıp bizi susturur."