Süper Lig Nihat Özdemir'in istifasının ardından flaş öneri! 'Mustafa Denizli başkan olmalı'

Nihat Özdemir'in istifasının ardından flaş öneri! 'Mustafa Denizli başkan olmalı'

08.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu'nda Başkan Nihat Özdemir ve yönetim kurulundan bazı üyeler istifa kararı aldı. Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher, Haziran ayında yapılacak seçim öncesi TFF Başkanlığı için Mustafa Denizli önerisinde bulundu. İşte detaylar...

Nihat Özdemirin istifasının ardından flaş öneri Mustafa Denizli başkan olmalı

TFF'de alınan üst üste istifa kararları sonrası, 16 Haziran'da seçim yapılacak. Nihat Özdemir sonrası kimin başkan olacağı merakla beklenen Türkiye Futbol Federasyonu için Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher, Mustafa Denizli'yi önerdi.

Haberin Devamı

İşte Osman Şenher'in yazısından satır başları:

"TFF’de sıkıntılar hiçbir dönemde bitmedi. Ama son kargaşa gibisini de hiç görmedim. Düşünebiliyor musunuz Başkan Nihat Özdemir istifa ediyor, MHK görevine devam ediyor. Özdemir’in yol arkadaşları istifa ediyor. İçerideki kargaşaya bakın. Zaten bu kargaşa da futbolumuza yansıyor. Milli takımımız adeta yerle bir oldu. Avrupa kupalarında bütün takımlarımız dip yaptı. MHK hakem eğitmeni Uilenberg, MHK için ‘Bunlar samimi değil’ deyip görevinden istifa etti."

Nihat Özdemirin istifasının ardından flaş öneri Mustafa Denizli başkan olmalı

"Her neyse artık olan oldu. Yalnız bir şeyi unutamıyorum; Galatasaray Başkanı Burak Elmas, ‘Nihat Özdemir’in altını oyuyorlar’ dediği zaman tepki aldı. Demek ki doğruyu konuşmuş. Bundan sonra ne olmalı? Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu herkes tarafından sevilen, çok çalışkan bir isim. Federasyonda yaşanan olaylara daha yakın olmalı. TFF’de 16 Haziran’da seçim yapılacak. Bütün kulüpler için söylüyorum, ‘O benim adamım, yönetime alın, bu benim adamım hukuk kuruluna alın’ diye görüş bildirmemeleri lazım."

Haberin Devamı

Nihat Özdemirin istifasının ardından flaş öneri Mustafa Denizli başkan olmalı

"Mustafa Denizli herkes tarafından sevilen, saygı gören, yedi yaşından beri futbolun içinde olan bir spor adamı. Bu kadar dibe indikten sonra, orada adalet sağlayacak, MHK’deki kargaşayı bitirecek, milli takımı yeniden dizayn edecek Denizli’den başka bir isim aklıma gelmiyor. Ben kendisiyle görüşmedim... Başkanlığı veya başka bir görevi kabul eder mi, onu bilmiyorum."

Nihat Özdemirin istifasının ardından flaş öneri Mustafa Denizli başkan olmalı

"Kulüplerin gerçekten Avrupa gibi yüzde yüz adalet dağıtan federasyon istiyorlarsa, Mustafa Denizli’nin etrafında kenetlenip, futbolumuzda yeni bir sayfa açılmasına yardımcı olmaları gerekir. Bu olmazsa eski tas, eski hamam seçilecek federasyon, oradaki kişiler bu çöküşü, sevgisizliği, iç kavgaları kesinlikle önleyemez. Hayırlısı olsun, önümüzdeki günlerde sık sık bu süreci takip edip sizlerle paylaşacağım."

Kylian Mbappé'nin 2021-22'deki en iyi golleri