Tenis Novak Djokovic’e ağır fatura: 30 milyon dolar

Novak Djokovic’e ağır fatura: 30 milyon dolar

15.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Novak Djokovic’in Avustralya’da yaşadıklarının, 30 milyon dolarlık bir kayba yol açabileceği hesaplandı. Yıllık 38 milyon dolar kazancı olan tenisçinin, aşı karşıtlığında simge haline gelmesinin sponsorluklar üzerindeki etkisi buna gerekçe gösterildi.

Novak Djokovic’e ağır fatura: 30 milyon dolar

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Avustralya Açık tenis turnuvasına katılmak üzere gittiği ülkede vizesi iptal edilen ve bunun üzerine açtığı davayı kazanan Novak Djokovic’in vizesi bir kez daha iptal edildi. Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke, “Novak Djokovic’in kamu sağlığı ve düzenini tehlikeye attığı gerekçesiyle vizesini iptal etmek için Göç Yasası’nın ilgili maddesi uyarınca yetkimi kullandım” diyerek kararını açıkladı.

Bu gelişmeyle birlikte dünya 1 numarası tenisçinin sezonun ilk grand slam turnuvasına katılma şansı ortadan kalksa da, Sırp tenisçiden konuyla ilgili yeni bir hamle geldi. Vizenin ikinci kez iptaline ilişkin itirazda bulunulurken, yargıç Anthony Kelly dosyanın federal mahkemeye sevk edildiği ve yeni bir yargıç tarafından ele alınacağını duyurdu.

Sınır dışı askıda
Hükümet tarafının avukatı bunun üzerine Djokovic’in sınır dışı edilmesi sürecinin, bu itirazın karara bağlanmasına dek ertelendiğini açıkladı. Göçmen bürosu ile sürece dair gerçekleştirilecek olan görüşmeye kadar, oyuncunun gözaltına alınmasının da ertelendiğini ekledi. Yıldız raketin son günlerde ülkede yaşadıklarının kendisine önemli bir ekonomik fatura çıkaracağı değerlendirmesi yapıldı.

Finans çevrelerinin analizlerine göre Novak Djokovic’in bu süreçteki kaybı 30 milyon doları bulabilir.

Forbes tarafından yıllık kazancı 38 milyon dolar olarak hesaplanan ismin, son dönemde aşı karşıtlığının simge ismi haline gelen bu imajından dolayı gelirinin önemli bölümünü oluşturan sponsor kazançlarının sekteye uğrayabileceğine dikkat çekildi. Turnuvayı kaçırırsa Djokovic, 3 milyon dolarlık şampiyonluk ödülünün de uzağında kalacak.

Haberin Devamı

Vizesi iptal, maçı kalıcı

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, tek erkekler ve tek kadınlar eşleşmelerinin pazartesi günü oynanacağı ifade edildi. Vizesi ikinci kez iptal edilen Novak Djokovic, hala turnuvanın internet sitesindeki eşleşmelerde yer aldı. Oyuncunun vizesinin yeniden iptal edilmesiyle, pazartesi günü Kecmanovic’e karşı mücadele edip etmeyeceği merak konusu olmuştu.

Haberin Devamı

"DJOKOVIC'IN IQ'SU DÜŞÜKMÜŞ"