Milli Takım "O şutu kaçırmam"

"O şutu kaçırmam"

03.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

12 Dev Adam'ın genç ismi Melih Mahmutoğlu, hazırlık maçlarında başarılı bir performans göstererek kadroya gireceğini söyledi.

O şutu kaçırmam

ÜMİT AVCI - ÖZEL RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Çocukluğundan beri attığı son saniye şutu ile dev bir maç kazandırmayı hayal ettiğini söyleyen Melih Mahmutoğlu, “İnşallah bu yıl o fırsat bana gelir. O zaman ben o şutu sokarım” dedi.

A Milli Takım aday kadrosunda geçtiğimiz sezon da bulunan ancak 12 kişi arasına giremeyen Melih Mahmutoğlu hazırlık dönemini iyi geçirerek bu kez formayı kapmayı hedeflediğini ve görev geldiğinde elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.

12 Dev Adam’ın genç ismi, “Hedefim önce kadroya girmek. Ondan sonra da takım olarak olimpiyat vizesini almak ve belki de madalyaya kadar uzanmak. Bunun için de iyi hazırlanmak, hazırlık maçlarında kendimi göstermem gerekiyor. Geçen sene olmadı ama inşallah bu sene kadroya girerim” dedi.

Haberin Devamı

Çok güçlü bir grupta yer alacaklarını ve işlerinin kolay olmadığını söyleyen Mahmutoğlu, “Rakipler bizden tecrübeli ama biz de o tecrübe açığını enerji ile kapatacağız. İlk hafta verimli geçti. Herkes elinden gelenin maksimumunu yansıtıyor. İnşallah bu havayla devam edersek, şampiyonaya kadar istediğimiz tempoya ulaşırız” ifadelerini kullandı.

‘Sertlik önemli’

İdmanların çok sert geçtiğini ve özellikle en çok sertlik yapan isimlerin başında gelen Göksenin ile kendisinin çok sık karşı karşıya geldiğini hatırlattığımız Melih, “Vallaha Göksenin dışarıda da böyle, onun için farketmiyor. Onun tarzı bu. Sertlik de çok önemli, idmanlarda o sertliği yakaladığınız zaman her iki oyuncu için de verim artıyor. Maçlarda da bu sertlikle oynuyoruz çünkü. Alışmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Milli Takımın kader maçında, son topun eline gelmesi durumunda o anda hissedeceklerini sorduğumuz Melih, “Bu benim hayalim. Çocukluğumdan beri her zaman düşünürüm bunu. Alt yapı milli takımlarında öyle bir şutum vardı ama bu seviyede o şutu atmayı uyumadan önce bile hayal ediyorum. Emin olun o fırsat gelirse, ben o topu sokarım. Hayalimi gerçekleştiririm” yanıtını verdi.

Kırılma anı ilk maçtı

Fenerbahçe ile geçtiğimiz yıl çok iyi işler yaptıklarını ve Final Four oynadıklarını söyleyen milli basketbolcu, “Final-Four öncesi ben de iyi bir çıkış yakalamıştım. Rolümden memnundum. Final Four’a kadar takım olarak müthiştik. Final Four sonrasında bir konsantrasyon eksikliği ya da yorgunluk, tam olarak neydi bilmiyorum ama ritmimizden uzaklaştık. Arka arkaya gelen yenilgiler bir anda dengemizi bozdu.

Haberin Devamı

Çünkü can alıcı mağlubiyetlerdi. Gerçi ilk maçta herkes gördü, faul olmayan bir pozisyon vardı, o pozisyon olmasa ve maçı kazansak, 1-0 olacaktı, devamında İstanbul’da durumu 2-0 yapıp, avantaj yakalayabilirdik. Orada bir kırılma anı oldu, sonrasında da İzmir’de kazanmak daha zordu, sezon kötü şekilde bitti. Burada Pınar Karşıyaka’nın hakkını yemek de istemiyorum. Olağanüstü bir mücadele sergilediler ve hak ederek şampiyonluğa ulaştılar” dedi.

‘Göreve hazırım’

Geçtiğimiz sezon takımın skor yükünü çeken Goudelock’ın takımdan ayrıldığını ve yerine aynı özellikle bir isim alınmadığını söylediğimiz Melih, “Hocayla konuşma fırsatım olmadı ama Ömer abiyle konuştum. Onun da söylediği bana bu sezon daha fazla görev düşeceği. Benim için güzel bir şey, Geçen sene Goudelock varken de önemli görevler almıştım ama sene daha da fazla hazırım. Benim en çok sevdiğim iş. Bana at derlerse zaten o şutu atarım. İnşallah bu sene yine Final Four olur. Güzel de bir takım kuruldu. Bu sene hem Avrupa, hem lig şampiyonluğunu hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Savaşmaktan korkmam’

Yeni kurulan takımın geçen yıllara oranla daha sert oyunculardan oluştuğunu söyleyen Melih, “Savaşan oyuncular var. Geçen sene Final Four’a çıktık ama gördük ki, Final Four’da savaşarak kazanılıyor. Ben Fenerbahçe forması altında kanımın son damlasına kadar savaşırım” diyerek sözlerini tamamladı.

Geçtiğimiz sezon A Milli Takım kampına çağrılmayan Melih Mahmutoğlu bu kez verilen şansı iyi değerlendireceğini ve başarılı bir performans göstereceğini söyledi.

Yazarlar