Basketbol Obradovic'e büyük şok! Partizan skandal bir hata ile lige katılamayacak

Obradovic'e büyük şok! Partizan skandal bir hata ile lige katılamayacak

06.05.2023 - 16:09 | Son Güncellenme:

2013-2020 yılları arasında Fenerbahçe Beko'yu çalıştıran Avrupa basketbolunun en önde gelen koçlarından Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Partizan, skandal bir hata nedeniyle lige katılamayacak.

Obradovice büyük şok Partizan skandal bir hata ile lige katılamayacak

Uzun yıllar Fenerbahçe Beko'nun koçluğunu yapan ve adeta taraftarın sevgilisi haline gelen Zeljko Obradovic, yeni takımı Partizan, skandal bir hata nedeniyle Sırbistan Ligi'nde mücadele edemeyecek. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

EUROLEAGUE'DE PARTIZAN FIRTINASI

Fenerbahçe ile üst üste kazandığı başarıların ardından kariyerine Partizan'da devam Zeljko Obradovic sezona istediği gibi başlayamasa da 2023 yılında EuroLeague'e adeta damgasını vuruyor. Sezona üst üste aldığı mağlubiyetlerle istediği başlangıcı yağamayan Partizan 2023 yılında adeta yeni bir kimliğe büründü.

Obradovice büyük şok Partizan skandal bir hata ile lige katılamayacak

13 YIL SONRA PLAY-OFF'A KALDI

Turkish Airlines EuroLeague'in 33. hafta maçında Obradovic yönetimindeki Partizan, AS Monaco ile karşı karşıya geldi. Son bölümü çok büyük bir çekişmeye sahne olan müsabakada konuk ekip Partizan, Zach LeDay ve Kevin Punter ikilisiyle ayakta kaldı ve sahadan 88-84 galip ayrıldı.

Sırp temsilcisinin kaptanı Kevin Punter, kritik maçın bitimine son 17 saniye kala attığı üçlükle maçı kopardı. Zeljko Obradovic önderliğindeki Partizan, 13 sene sonra Euroleague'de play-offlara kalmayı garantiledi.

Haberin Devamı

Obradovice büyük şok Partizan skandal bir hata ile lige katılamayacak

REAL MADRID MAÇINDA ORTALIK KARIŞTI

İspanya’da oynanan ilk maçı kaybeden Real Madrid, ikinci maçın bitimine 1.40 kala 15 sayı geride girdi, son anlarda EuroLeague tarihinin en büyük kavgalarından birisi çıktı.

Serigo Llull’un Punter’a yaptığı sert faulün ardından Punter rakibine tepki gösterince Deck, tartışmayı ayıran Exum’a vurdu. Ardından Yabusele, Exum’ı yere serdi. İki takımın benchleri de parkeye girince kavga büyüdü.

Yabusele, tribünde olan kız arkadaşı tarafından soyunma odasına götürülürken iki takım da sakinleşince hakemlerin ortak kararıyla maç 95-80 Partizan’ın üstünlüğüyle bitime 1 dakika 40 saniye varken erken bitirildi.

EuroLeauge yönetimi sezona damga vuran kavgada en büyük olaya Dante Exum'a yönelik yaptığı acımasız mücadele nedeniyle Guerschon Yabusele'ye disiplin yönetmeliği gereğince 5 maç ceza verdi.

Sergio Llull'un müdahalesine verdiği tepki ve kavga kaynaklı Kevin Punter da 2 maç ceza almıştı.

Real Madrid'den Gabriel Deck ve Partizan'dan Matthias Lessort ise 1'er maç cezasıyla karşı karşıya kalmışlardı.

Partizan ilk iki maçta mağlup ettiği Real Madrid'e sahasında iki maçta da mağlup oldu. Seride 2-2'lik eştikik söz konusu. Madrid'de oynanacak üçüncü karşılaşmanın ardından play-off'a katılacak takım kesinlik kazanacak.

Haberin Devamı

Obradovice büyük şok Partizan skandal bir hata ile lige katılamayacak

SKANDAL HATA

Sırbistan basketbolunun köklü ekiplerinden Partizan, gelecek sezon ligde mücadele etmesi için oyuncuların lisanslama işlemlerinde kullanılması gereken belgeleri 29 Nisan'da Sırbistan Basketbol Federasyonu'na gönderdi.

Ancak federasyon, belgelerin gönderilmesi için son gün olarak belirlenen 24 Nisan'ı geçtiği için oyuncuların lisanslama işlemlerini yapmadı. Sırbistan basınında yer alan haberlere göre, bir değişiklik olmazsa Partizan gelecek sezon Sırbistan Basketbol Ligi'nde mücadele edemeyecek.

Adriyatik Ligi'nde de mücadele eden Partizan, Sırbistan Basketbol Ligi'ne play-off aşamasında katılıyordu. Siyah - beyazlı ekibin federasyona yeni bir başvuru yapacağı öğrenilirken, federasyonun şu an için bunu kabul etmeyeceği iddia edildi.

Obradovice büyük şok Partizan skandal bir hata ile lige katılamayacak

Yazarlar