Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

-

Tüm Yazıları

Fatih hoca çok doğru bir strateji belirleyerek böylesine önemli bir maçın üstesinden gelmeyi başardı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde kalıp, daha büyük hedefler belirleyebilmek için bu maçtan mutlak üç puan alması gerektiği bilinciyle, çok yüksek motivasyonla maça çıktı. Manchester United, dünyanın en elit takımı olsa da, başlarında Sir Alex Ferguson bulunsa da, oynadığı ilk dört maçı kazanıp gruptan birinci olarak çıkacak olsa da, değişmeyen bir oyun felsefesiyle oynasa da, nafile... Eğer ki, takımın önde gelen, oynama devamlılığı içindeki bireysel yetenekleriyle oyunda etkin olan tecrübeli oyuncular yoksa, sıradan bir takım ortaya çıkıyor.
Galatasaray, bu maçı kazanma isteği, arzusu ve coşkusuyla, daha maçın başında yüksek tempoda rakibine baskıya başladı. Takım halinde, bütünlük içinde çok agresif savunma yaparken, kazandığı her topla hızlı hücum geliştirdi. Bu hücumlar genel olarak kanatlardan geldi. Merkez orta sahada Selçuk-Melo ikilisi orta sahayı çok iyi kapatırken, ayağa pas oyununu mükemmel organize ettiler. Sol kanatta Riera-Amrabat ikilisi hem savunmada, hem de hücumda çok uyumlu oynadılar. Özellikle Ambarat, müthiş koşularla, topla her buluştuğunda, yaptığı driplinglerle hem takımını rakip sahaya taşıdı, hem de rakibin sol kanadını çok ciddi yıprattı.
Sağ kanatta ise uzun zamandır iyi performans gösteremeyen Eboue-Hamit ikilisi, bu kanadı çok iyi kullandılar. Merkez savunma ikisi Semih ve Dany, çok uyumlu olarak, rakiplerine yakın ve agresif oynayarak kusursuza yakın performans gösterdiler. Takımları adına çok koşan ve mücadele eden Burak-Elmander ikilisi, diğer ikililer içinde en vasat olanlardı. Ancak ondan öncelikle beklenen gol atmaları... Burak da bu beklentiye çok güzel cevap verdi.
Galatasaray her maçta olduğu gibi bu karşılaşmada da yüksek kontrasyonla, büyük bir coşkuyla, yüksek tempoda çok koşan, rakibe sahanın her alanında baskı yapan, çok sayıda oyuncuyla hızlı hücuma çıkan görüntüsünün yanında, rakibe fazla alan bırakmamak, kontratak yememek için daha dengeli ve kontrollü bir oyun oynadı.
Fatih hoca çok doğru bir strateji belirleyerek böylesine önemli bir maçın üstesinden gelmeyi başardı. Sahanın içinde yer alan ve oyunun tamamında büyük bir disiplin içinde bu mücadeleyi veren oyuncuları tebrik ederiz.