Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

-

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray rotasyona gidip, Sanica Boru Elazığspor maçına, son oynadıkları Şampiyonlar Ligi maçının 11’inden 5 oyuncu değişikliği yaparak çıktı. Fatih hocanın bu uygulaması, her bir oyuncusunu formda tutmak, onların maç ritmlerini yakalamalarını sağlamak ve özellikle de böylesine önemli bir deplasman maçında onlara olan güvenini göstermek açısından önemliydi. Sanica Boru Elazığspor, bu ligin en az gol atan, en az galibiyeti olan ve en çok gol yiyen takımı olsa da, böylesine rakiplere karşı deplasmanda oynamak çok zordur. Galibiyeti getirecek golü bulana kadar karşılaşma çok risklidir. Özellikle de ikinci golü bulmak, bu maçların olmazsa olmazıdır. Maçın her anında yüksek konsantrasyonla oynamak gerekir.
Galatasaray golü bulana kadar olan süreçte beklenen oyunu tam olarak uygulayamamış olsa da, her iki takım çok ciddi orta saha mücadelesi verdi. Galatasaray savunmada dengeli oynarken, Sabri ve Riera hücuma çok destek sağladı. Maçın en başarılı ikilisi Melo ve Yekta oyunda çok etkili oldu. Yekta savunmaya fazlaca yardım ederken tüm yeteneklerini ortaya koydu. Pas oyunu, driplinglerle ve özellikle de gol noktalarına koşular yapıp gol bulması, onun ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Melo’nun bu maça vurduğu damga ise, ortaya koyduğu başarılı performansından ziyade, Muslera’nın kırmızı kart görmesi sonucu büyük bir güvenle kaleye geçip, penaltıyı kurtarmasıydı.
Görünen o ki, eğer Engin, futbolun dışına taşmadığında Galatasaray’ın vazgeçilmezlerinden... Topun Galatasaray’da kalması, top hakimiyetinin takımda olması açısından çok etkili bir oyuncu... Amrabat ise artık kendini takımına kabul ettirdiği gibi, spor kamuoyuna da önemli özelliklerini fazlaca gösteriyor.
Sonuç olarak Galatasaray şansın yardımıyla bu maçtan galibiyet ayrıldı. Ancak rotasyon sayısının bu kadar fazla olması, sarı-kırmızılıların oyununu fazlaca etkiledi.
Sanica Boru Elazığspor, golü yedikten sonra daha riskli oynamaya başladı ve çok geniş alanlarda yakalandı. Bu anlarda Galatasaray ikinci golü bulabilmeliydi. Ancak gol noktalarında etkili olması gereken Umut, Aydın ve Emre Çolak, bu maçta vasatın altında kaldı.