Galatasaray Okan Buruk derken Dursun Özbek'ten sürpriz hamle! Galatasaray'a kupa canavarı teknik direktör

Okan Buruk derken Dursun Özbek'ten sürpriz hamle! Galatasaray'a kupa canavarı teknik direktör

13.06.2022 - 07:58 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da göreve seçilen yeni başkan Dursun Özbek henüz mazbatayı almasa da çalışmalara şimdiden başladı. Yeni sezon öncesi teknik direktörü belirlemek adına kurmaylarıyla birlikte yoğun mesai harcayan başkan Özbek'in yeni teknik direktörü netlik kazanmaya başladı.

Okan Buruk derken Dursun Özbekten sürpriz hamle Galatasaraya kupa canavarı teknik direktör

Galatasaray'da büyük belirsizlik sona erdi. 11 Haziran'da yapılan Olağanüstü Genel Seçim'de Eşref Hamamcıoğlu ile yarışan ve son sandıklara kadar yarışı başa baş götüren Dursun Özek, Sarı Kırmızılıların tarihteki 39. başkanı oldu. Dursun Özbek ve yönetimi yarın mazbatayı alarak resmen göreve başlayacak.

Haberin Devamı

Okan Buruk derken Dursun Özbekten sürpriz hamle Galatasaraya kupa canavarı teknik direktör

Yeni sezon öncesi Dursun Özbek ve yönetimini zorlu bir süreç bekliyor. Öncelikle geciken futbolcu alacakları ödenecek ve ardından geçtiğimiz yaz transfer döneminde yapılan transferlerin ödemeleri gerçekleştirilecek. Bunun dışında Mustafa Muhammed'in bonservisi için Zamalek kulübüne 4 milyon dolar ödenmesi gerekecek. Bankalar Birliği anlaşmasının ilk yıl ödemesi ve bu yaz gerçekleşecek.

Tüm bunların dışında Galatasaray'da yeni teknik direktör ve transferler de oldukça konuşulacak. Başkan Dursun Özbek'in yabancı bir teknik direktörle çalışmak istediği iddia ediliyor. Teknik direktör listesinde yerli olarak tek adayın Okan Buruk olduğu ve ilk tercih olmadığı ifade ediliyor.

Seçimin ardından Galatasaray'ın geleneksel pilav günü etkinliklerinde açıklamalarda bulunan yeni başkan Dursun Özbek yeni sezonun transfer çalışmalarına seçim öncesinde başladıklarını ve planları dahilinde hareket edeceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Okan Buruk derken Dursun Özbekten sürpriz hamle Galatasaraya kupa canavarı teknik direktör

"GÖREVİ DEVRALDIKTAN SONRA GEREKENİ YAPACAĞIZ"

Transfer çalışmalarıyla ilgili olarak ise Dursun Özbek, "Biz zaten seçime hazırlanırken bazı çalışmaları da yürütüyorduk. Salı günü mazbatadan sonra yeni başlayacak değiliz. Çalışmalarımız var. Hem finansal boyutu itibarıyla hem de amatör sporlarda hem de futbolda transfer için gerekli çalışmaları yaptık. Biraz hızlı hareket etmek zorundayız. Sezon başlıyor. Görevi devraldıktan sonra gerekeni yapacağız" dedi.

Dursun Özbek, teknik direktör ile ilgili olarak ise "Önce Salı günü Sportif A.Ş.'nin yönetim kurulunu oluşturmamız lazım. Sportif A.Ş. yönetim kuruluna bağlı olarak oradan bir açıklama gelecektir. O zaman siz de duyarsınız. Şu anda tarih veremiyorum. Önce görevi devralmak lazım. Sportif A.Ş yönetimini hazırladıktan sonra duyacaksınız. Görevi devraldıktan sonra da Torrent ile elbette görüşeceğiz. Torrent bizim antrenörümüz" ifadelerini kullandı.

"TAKIMI BOZMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"

3 veya 4 tane nokta transfer yapacaklarına değinin Özbek, "Takımı bozmayı düşünmüyoruz. Transfer gelişmelerine bağlı olarak bazı kararlar değişebilir. Şu andaki görüşümüz o" diye konuştu.

Haberin Devamı

CENK ERGÜN DE DÖNÜYOR

Cim-Bom’da seçimin bitmesinin ardından gözler bir anda futbola döndü. Galatasaray’da görevin alınmasının ardından ilk işin, iki adayın da “futbol aklı” olarak düşündüğü Cenk Ergün’ün göreve getirilmesi olacak. Futbol için işbaşı yapması planlanan Ergün’ün gelişiyle birlikte hem teknik direktör işinin hem de transferlerin bir arada götürüleceği ifade edildi. Bilindiği gibi Ergün, Fatih Terim’in gelişi sonrasında Florya ile bağları koparılmıştı.

Okan Buruk derken Dursun Özbekten sürpriz hamle Galatasaraya kupa canavarı teknik direktör

Haberin Devamı

TARAFSIZ KALDI

Dursun Özbek öncesinde, Eşref Hamamcıoğlu ile birlikte hareket eden Cenk Ergün, daha sonra yazılı bir açıklama yaparak tarafsız olduğunu dile getirmişti. Ergün, “Galatasaray terbiyemin sonucu olarak, her iki değerli başkan adayımıza da aynı yakınlıkta ve aynı uzaklıkta olduğumu belirtmek isterim. Bilgi, birikim ve deneyimlerimi, gerektiği anda Galatasaray’ın menfaatleri doğrultusunda kullanacağımı ifade ederim” demişti.

Haberin Devamı

TEKNİK DİREKTÖR LİSTESİNİN İLK SIRASIN GALLARDO VAR

Müthiş bir çekişmeye sahne olan seçimin ardından Galatasaray'da yeniden başkanlık koltuğuna oturan Dursun Özbek hemen kolları sıvadı. Sarı-Kırmızılı yönetim ilk olarak teknik direktör sorununu çözmek için düğmeye bastı. 

AVRUPA'YI İSTİYOR

Takvim'de yer alan habere göre yönetim içinde birçok ismin yabancı bir ismin göreve getirilmesi konusunda görüş bildirmesi üzerine rota Arjantin'e çevrildi. Başkan Özbek'in listenin ilk sırasına, River Plate'i çalıştıran ünlü teknik adam Marcelo Gallardo'yu aldığı öğrenildi. Kulübü ile sözleşmesi 31 Aralık'ta bitecek olan 46 yaşındaki hocanın artık Avrupa'da görev yapmak istediği ve bu nedenle yıl sonunu beklemeden River ile yolları ayıracağı belirtiliyor. Son dönemde elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Gallardo 2 kez Libertadores Kupası ve 1 kez Sudamericana Kupası şampiyonluğu yaşadı. Yeni yönetimin kısa süre içinde Arjantinli hoca ile görüşeceği gelen bilgiler arasında.

Okan Buruk derken Dursun Özbekten sürpriz hamle Galatasaraya kupa canavarı teknik direktör

TERİM ÜÇÜNCÜ TERCİH

Olumsuz yanıt gelmesi durumunda Sarı-Kırmızılılar'ın yerli isimlere yöneleceği ve ilk tercihin Okan Buruk olacağı iddia ediliyor. Yönetim içinde birçok ismin Fatih Terim'e soğuk baktığı ve teklif olasılığının düşük ihtimal olduğu öğrenildi.

BU KEZ ASLAN OLACAK MI?

Futbolculuk döneminde birçok kez ismi Galatasaray'la geçen ancak Sarı-Kırmızılı formayı giyemeyen Gallardo bu kez teknik direktör adayları arasında yer alıyor.

Okan Buruk derken Dursun Özbekten sürpriz hamle Galatasaraya kupa canavarı teknik direktör