Galatasaray Okan Buruk: Kendi işimizi kendimiz göreceğiz

Okan Buruk: Kendi işimizi kendimiz göreceğiz

13.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “6 puan öndeyiz. Bu önemli bir avantaj. Bazen rakipleriniz puan kaybetsin diye beklersiniz ama şu an biz bekleyecek değil, kazanacak takımız” diye konuştu.

Okan Buruk: Kendi işimizi kendimiz göreceğiz

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, şampiyonluk için, “Kendi işimizi kendimiz göreceğiz” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıları takip eden muhabirlerle birlikte iftar yapan Buruk’un yanında, Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur da yer aldı. Okan Hoca’nın yemek sonrasındaki konuşmasından satır başları şöyle:

- İşimiz sahadaki oyun. Her şeyi hakeme bağlayamayız. Önce biz en iyisini yapacağız, sonra hakemler de üzerine düşeni yapacak. Hatalar üst üste gelince futbolcular da bir etki oluştu ama bunu silmek istiyoruz.

- Futbola odaklandığımızda üst üste 14 galibiyet alan bir takımız. Tekrar buna odaklanacağız, dışarıyı düşünmeyeceğiz.

- Bir kötü niyet beklemiyoruz ama bir takımın başına üst üste bir şeyler geldiği zaman ister istemez insanların kafasında bir algı oluşuyor. Bunu takımlar, seyirciler veya medya değil, hakemler oluşturuyor.

Haberin Devamı

- Kontrat ne benim ne de kulüp için önemli. Maddi veya manevi bir beklentimiz yok. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Beni buraya layık görmeleri benim için en büyük kontrat.

- Benim istediğim aydınlanmaydı. (Lale Orta’nın) Pozisyonlarda haklı olduğumuzu söylemeleri güzel. Açıkçası bir açıklama beklemiyordum. Olunca sevindim, hoşuma gitti.

- (Fatih Terim ile) Zaten sürekli bir araya geliyoruz. Fatih Hoca camiamız, bizim için çok önemli ve değerli bir insan. Fikir alışverişi her zaman yapıyoruz. Hakem hatalarından bahsettik.

- 6 puan öndeyiz. Bu önemli bir avantaj. Tabii ki bütün maçları kazanmak zorundayız. Rakiplerimiz de kazanıyor. Kendi işimizi kendimiz göreceğiz. Bazen rakipleriniz puan kaybetsin diye beklersiniz ama şu an biz bekleyecek değil, kazanacak takımız.

- Yabancıda 8+3 kuralından dolayı çok zorlanıyoruz. Oyuncu değişiklikleri ve ilk 11 kurmada çok zorlanıyoruz. Bazen yabancı oyuncuya neden oynamayacağını anlatıyorum ama ‘Niye?’ diye soruyor. Bazen de neden kendisini tercih ettiğini soruyor.

‘Arda Güler nadir ama...’

Fenerbahçe’nin genç futbolcusu Arda Güler’in az forma şansı bulmasıyla ilgili soruya yorum getirmek istemeyen Okan Buruk, “Başında bir teknik adam var. En doğrusunu görecek kişi o. Benim bir yorum yapmam doğru olmaz. Tabii ki çok değerli bir oyuncu, milli takıma kadar yükseldi ama değerlendirmesini yapacak kişi takımın başındaki teknik adam” dedi. Arda için, “Türkiye’nin gelmiş geçmiş en yetenekli futbolcusu mu?” sorusu üzerine ise Buruk, “Çok yetenekli ama çok erken. Süre lazım. Gelişimini görmek lazım. Yetenek olarak herkesin hemfikir olduğu nadir oyunculardan biri” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar