Galatasaray Okan Buruk'un Mata ve Icardi kararı belli oldu! Olay Babel sözleri: Haddini aştı

Okan Buruk'un Mata ve Icardi kararı belli oldu! Olay Babel sözleri: Haddini aştı

28.09.2022 - 16:04 | Son Güncellenme:

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılıların gündemini değerlendirdi.

Süper Lig'in 8. haftasında Adana Demirspor'a konuk olacak Galatasaray'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Adana Demirspor 11'ini belirledi. Kadroda bazı değişiklilerin yaşanabileceği öğrenildi. 

Haberin Devamı

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılılarda yaşanan son gelişmeleri aktardı. Skorer TV'de Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Dindar, Okan Buruk'un Mata ve Icardi konusuna bakış açısını anlattı. Dindar ayrıca Ryan Babel hakkında çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde;

"MERTENS-ICARDI İKİLİSİ İDEAL"

"Adana Demirspor-Galatasaray maçı çok şey vaat ediyor. İki takım da zirve Adana Demir averaj farkıyla lider. İlginç bir maç olacak. Mata beklentilerin ötesinde iyi durumda. Normal şartlarda Mata için düşünülen takvim bu değildi. İstanbulspor maçı bu anlamda kafaları karıştırdı. Mata ilk hazırlık maçında iyi bir görüntü sergileyince Okan hoca da onu oynatmanın planları içine girdi. Bu konuda ciddi bir çalışma var. Mata konusunda net bir ifade kullanamıyorum ilk 11 için ama bir milli ara verildi. Bazı oyuncular milli takıma gitti. Mata bu süreyi en verimli kullanan oyuncu diyebilirim. Milli takımdan dönen oyuncular bugün takıma katılacak. Muslera ve Torreira ise yarın İstanbul'da olacak. Normalde takım halinde 1 takım antrenmanıyla Adana Demirspor karşısına çıakcak Galatasaray. Kolay bir maç değil. Mata ilk 11 olmayabilir. Mertens-Icardi ikilisini izleyebiliriz ideali bu gibi görünüyor. Mata'yı maçın gidşatına göre sahaya sürebilir. Bugün için öngörüm bu şekilde."

Haberin Devamı

Okan Burukun Mata ve Icardi kararı belli oldu Olay Babel sözleri: Haddini aştı

"WANDA NARA VE ICARDI BUNU YILDA BİRKAÇ KEZ YAPIYOR"

"Icardi ve Wanda Nara'nın ayrıldığı gün ben bir televizyonda bu konuyu yorumladım. Florya'dan aldığım bilgi Icardi ve Nara'nın bu durumu yıl içinde birkaç kez yaşadığı yönünde. Netice itibariyle yanılmadık ve aradkai buzlar anında çözüldü. Wanda Nara'nın büyüsü altında kalmış bir Icardi var. Buna saygı duymak lazım. Şimdi Shakira ile Casillas konuşuluyor. Benim hoşuma gitti bu durum. Icardi, İstanbulspor maçında kaçırdıkları var, fiziksel olarak eksiklikleri var ama yine de Okan hocanın tarzı daha çok Icardi tarzı bir forvet. Okan hocanın tarzı biraz daha rakip savunmayla didişecek bir oyuncu. Adana Demirspor karşısında Icardi'nin varlığı Galatasaray için bir avantaj. Adana Demirspor savunmada bazı problemler yaşıyor. Bu durum Galatasaray için bir avantaj oluşturabilir."

Haberin Devamı

Okan Burukun Mata ve Icardi kararı belli oldu Olay Babel sözleri: Haddini aştı

"ESKİ GALATASARAYLILAR MOTİVE OLACAK"

"Galatasaray takımı her rakibe saygı duymak zorunda ama Adana Demirspor'la kıyaslandığı zaman Galatasaray'ın kadrosu çok iyi. Eski Galatasaraylıların Galatasaray'a karşı mücadelesi olacak. Bu maçın ortamını gererek farklı ortama çekmek isteyenler var. Adana Demirspor çok ciddiye alınması gereken bir takım. Bu noktada Onyekuru, Belhanda veya Emre Akbaba çıktığı her maçta gol atmak ister. Maç öncesi yapılan imalar hoş değil. Bunları kötü niyetli yorumlar olarak görüyorum. Sacha Boey'in formda oluşu bir artı. İlginç bir maç olacak. Emre Akbaba nasıl oynayacak merak ediyorum. Galatasaray rakibi gözünde ne çok büyütmeli ne hafife almalı. Eski dört Galatasaraylının Galatasaray'a mücadele etmesi zaten oyuncuları motive edecektir."

ADANA DEMİRSPOR MAÇI MUHTEMEL 11'İ! OLIVEIRA SÜRPRİZİ

"Muslera ile başlayacak Galatasaray. Savunmada Sacha Boey, Nelsson, Abdülkerim ve Dubois olacak. Önlerindeki ikili Torreira ve Fredrik Midtsjö olacak. Oliveira'nın Adana Demirspor maçında oynayacağını düşünmüyorum. Dayısını kaybetti ve Portekiz'e gitti. Dün antrenmana çıkmadı bugün de çıkmayacak. Ön tarafta Kerem ve Yunus banko. Mertens veya Mata forvette ise Icardi. İkinci bir opsiyon ise on numara Mata forvet hattında ise Mertens olabilir. Oliveira moral motivasyon olarak hazır değil. Oliveira bu akşam İstanbul'a dönecek."

Haberin Devamı

Okan Burukun Mata ve Icardi kararı belli oldu Olay Babel sözleri: Haddini aştı

"GALATASARAY DEVRİM YAPACAK"

"Erden Timur güzel işler yapıyor. Dursun Özbek, Timur'un gelişinde önemli bir faktör oldu. Özbek, Erden Timur'a yetki verdi. Galatasaray sıfırdan bir kadro yaptı. Geçen sezon Galatasaray'a yakışmayan bir kadroyu bu sezon değiştirdi. Hala bazı oyuncular denkleme girmiş değil. Rashica henüz oynamadı. Mata çok farklı bir oyuncu Mertens ve Oliveira da aynı şekilde. Bu yıldızlar kadrosunu oluşturan Erden Timur'u tebrik etmek lazım. Erden Timur, Olympic Club Charleroi'iy satın aldı. Kendi cebinden aldı. Olympic Club Charleroi Belçika 3. Ligi'nde görülebilir ama Belçika çok doğru bir pazar. Bu işbirliği Galatasaray'a çok para kazandıracak. Erden Timur'un gücünü gördük bunun devamı da gelecek. Galatasaray'ın da artık Erden Timur'u var. Erden Timur, Galatasaray'ın bu anlamda önünü açacak. Bunları görmeye devam edeceğiz. Alt yapı konusunda Erden Timur'un çok ciddi çalışmaları var. Erden Timur'un 3 yıldır üzerinde çalıştığı bir alt yapı modeli var. Bu konuyu en iyilerle görüştü ve dosya hazırlattı. Başkan ve yönetim kurulu da kendisinin aldığı kararlara destek veriyor. Alt yapıda bir devrim gerçekleşecek. Yarın Galatasaray'da forma giyemeyecek oyuncular Belçika'da forma giyebilir. Güzel bir hareket. Kimse kusura bakmasın Hull City nasıl birilerine sempatik geliyorsa Olympic Club Charleroi de insanlara o şekilde sempatik gelecek. Bundan sonra Galatasaraylılar Olympic Club Charleroi'yi yakından takip etsinler."

Haberin Devamı

Okan Burukun Mata ve Icardi kararı belli oldu Olay Babel sözleri: Haddini aştı

STAT İSİM SPONSORLUĞU MÜJDESİ

"Stat isim sponsorluğu yakında imzalanacak. Henüz imzalanmadı ama yakında güzel haberler olacak. Türkiye'de çok fazla para verebilecek bir firma yok. Çok yakında açıklanacak. Gün vermek doğru olmaz ama önümüzdeki ay açıklanabilir. Dursun Özbek hayal satmıyor. Kemerburgaz Tesisleri'de yapılacak başka bir alternatifi yok. Politik cümleler duymayacaksınız. Bu projeler yapılacak."

"YUSUF DEMİR'DE YENİ BİR GELİŞME YOK"

"Yusuf Demir ile ilgili henüz yeni bir gelişme yok. Herkes algı yapıyor. Oyuncuyu alıp TFF'ye giden ve iyi hal indirimi alan kulüpler var. Galatasaray oyunu kuralına göre oynuyor. Oyuncuyla Riva'yı ziyaret etmelerini istemem. Galatasaray başkanı bu yüzden Riva'ya gitmesin. Buna gerek yok. Yusuf, Türk statüsünde oynamalı ve statü gözden geçirilmelidir. Galatasaray bu durumu bilerek Yusuf'u transfer etti. Bu Galatasaray'ın değil başkalarının ayıbı."

Okan Burukun Mata ve Icardi kararı belli oldu Olay Babel sözleri: Haddini aştı

"SÖZLEŞMELER EN KISA SÜREDE GÜNCELLENECEK"

"Nelsson, Yunus, Kerem ve Boey'in sözleşmeleri lige verilecek arada düzeltilir. Şu anda konuşulacak bir durum değil Adana Demirspor maçı var. Galatasaray bu paraları fazlasıyla verecektir ama şu anda böyle bir gündem yok."

"VAN AANHOLT GARİP OYNUYOR! AŞIRI KÖTÜ"

"Van Aanholt hiç göze girmedi ki gözden çıksın. Geldiği günden beri gözden düşen bir isim. Aşırı kötü. Patrick Van Aanholt'un sözleşmesinde iki adet 350 bin Euroluk bonus maddesi var. Bir tanesi kolay ulaşılabilir bir bonus. 3 yıl için 7 milyon Euro... Ne hücumu var ne savunması var. Garip oyunlar oynuyor. Çok disiplinli de görmüyorum. Ona vereceğim şansı Emre Taşdemir'e veririm daha iyi."

Okan Burukun Mata ve Icardi kararı belli oldu Olay Babel sözleri: Haddini aştı

"HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE DAHA İLERİSİ"

"Galatasaray şampiyon olursa Şampiyonlar Ligi'ne gideyim de diye bir derdi olmaz daha ilerisi hedefleniyor. Ona göre bir kadro kurulacak. Erden Timur güzel bir başlangıç yaptı devamı da gelecek."

"TAYLAN'I VERİN ÜZERİNE DE PARA VERİN"

"Bu haberler Feghouli tarafından çıktı ama Galatasaray'a bu konuda gelen bir şey yok. Feghouli bu anlamda yanlış yaptı sonuçta parasını alacak. Hazır para varken Feghouli parasını almak istedi herhalde. Taylan konusunda da bir dava durumu var. Taylan'ı geri verim hatta üzerine bir miktar da para verin."

"BABEL HADDİNİ AŞTI"

"Babel 32 yaşında Galatasaray'a gelip 14 milyon Euro para aldı. Kripto para ve Rap konusunda uzmansın ama Mertens konusunda haddini aştı. Benim gözümde değeri yoktu."

Okan Burukun Mata ve Icardi kararı belli oldu Olay Babel sözleri: Haddini aştı

DERBİ TAHMİNİ

"Beşiktaş'ın farklı kazanacağını düşünüyordum milli araya girerken. Maça yaklaştıkça Fenerbahçe'ye dönmeye başladı. Hislerim Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye doğru geçti. Şu an hissettiğim gollü beraberlik. Fantastik bir skor bekliyorum. Bazen bu tarz beklentilerin olduğu derbi maçları golsüz beraberlikle de sonuçlanabiliyor."