Futbol Okay Yokuşlu'nun menajerinden transfer açıklaması: Kariyerini Türkiye'de sürdürebilir

Okay Yokuşlu'nun menajerinden transfer açıklaması: Kariyerini Türkiye'de sürdürebilir

02.07.2022 - 20:50 | Son Güncellenme:

Celta Vigo'daki sözleşmesi sona erdikten sonra La Liga temsilcisine veda eden Okay Yokuşlu'nun menajeri Batur Altıparmak açıklamalarda bulundu. Tecrübeli orta sahanın transfer durumuyla ilgili konuşan Batur Altıparmak, "Kariyerini Türkiye'de sürdürebilir" ifadelerini kullandı.

Okay Yokuşlunun menajerinden transfer açıklaması: Kariyerini Türkiyede sürdürebilir

Celta Vigo'daki kontratını sonlandıran milli futbolcu Okay Yokuşlu'nun yeni sezonda hangi takımın formasını giyeceği merakla beklenirken, yıldız ismin menajeri Batur Altıparmak, oyuncunun geleceğine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. Goal Türkiye'ye konuşan Batur Altıparmak, İspanyol ekibinden kontratındaki özel bir maddeyle ayrıldığını belirtti ve teklifleri değerlendirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

654 DAKİKA SAHADA KALDI

28 yaşındaki orta saha geçtiğimiz sezon Celta Vigo'da yedek kulübesine hapsoldu. Tecrübeli futbolcu bu süreçte 19 La Liga ve 1 Kral Kupası mücadelesinde şans buldu. Okay Yokuşlu, 2021-2022 sezonunda toplam 654 dakika sahada kaldı.

Okay Yokuşlunun menajerinden transfer açıklaması: Kariyerini Türkiyede sürdürebilir

İZMİR'DE YETİŞTİ

Karşıyaka altyapısında futbola başlayan Okay Yokuşlu daha sonra Altay, Kayserispor, Trabzonspor, Celta Vigo, West Bromwich Albion ve Getafe'de forma giydi. Tecrübeli orta sahanın transferi için şu ana kadar kulüpler toplam 9 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Okay Yokuşlu'nun güncel piyasa değeri 3 milyon euro olarak gösteriliyor.

"PLANLADIĞIMIZ BİR DURUMDU"

Okay Yokuşlu'nun Celta Vigo'dan ayrılış sürecini anlatan Batur Altıparmak, "Okay'ın Celta Vigo'dan dördüncü sezonunun sonunda ayrılması bu takıma transfer olduğumuzda planladığımız bir durumdu. Trabzonspor'dan Celta Vigo'ya transferi sırasında biz dört, İspanyol ekibi beş senelik kontrat istemişti. Beşinci yılda önceki dört yıla nispeten daha yüksek bir maaş talep etmiş ve bu zaman geldiğinde bu miktarı ödemek istememeleri halinde oyuncunun takımdan ayrılabileceği maddesi üzerinde uzlaşmıştık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Okay Yokuşlunun menajerinden transfer açıklaması: Kariyerini Türkiyede sürdürebilir

"DOKUZ FARKLI KULÜBÜN TEMSİLCİSİ BİLGİ ALMAK İSTEDİ"

28 yaşındaki orta saha için birçok kulübün nabız yokladığının altını çizen Batur Altıparmak, "Beşinci yıla girerken kulüp bu bedeli ödemek istemedi ve Okay da kontratındaki maddeyi kullanarak takımdan ayrılmayı tercih etti. Şu ana ek basında çıkan haberlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor. Herhangi bir Türk kulübüyle hiçbir görüşmemiz olmadı. Şu an sadece 24 saat geçti ama dokuz farklı kulübün temsilcisi Okay'ın durumuyla ilgili bilgi almak istedi" açıklamasını yaptı.

Okay Yokuşlunun menajerinden transfer açıklaması: Kariyerini Türkiyede sürdürebilir

"KARİYERİNİ TÜRKİYE'DE SÜRDÜREBİLİR"

Okay Yokuşlu'nun Türkiye'ye geri dönebileceğini belirten Batur Altıparmak, "Türkiye'ye dönmek elbette ki seçeneklerden biri. Okay 24-25 yaşında olsaydı Türkiye'yi kesinlikle düşünmezdik ama şu anda bizim için elbette ki bir alternatif. Önceliğimiz Okay'ın kariyerine Avrupa'da devam etmesi ama yurt dışından teklifler istediğimiz seviyede olmazsa ya da yurt içinden, yurt dışına oranla çok daha iyi bir teklif alırsak elbette ki kariyerini Türkiye'de sürdürebilir" dedi.

Haberin Devamı

Okay Yokuşlunun menajerinden transfer açıklaması: Kariyerini Türkiyede sürdürebilir

"EN DOĞRU KARARI VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Tecrübeli futbolcunun bonservisinin elinde bulunmasının avantaj olduğunu belirten Batur Altıparmak, "Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da kulüpler artık kolay kolay bonservis ödemeye yanaşmadığı için Okay gibi serbest oyuncular çok rağbet görüyor. Bu nedenle henüz bir gün geçmiş olmasına rağmen yoğun bir talep var. En doğru kararı vermeye çalışacağız" diye konuştu.

Messi'nin Paris Saint-Germain formasıyla en klas anları

Yazarlar