Diğer Okçuluğun altın yılı

Okçuluğun altın yılı

05.10.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu sezon toplamda 45 madalya elde eden milli okçular Türkiye’ye büyük bir sevinç yaşattı. Mete Gazoz en çok kürsüye çıkan isim olurken, Yeşim Bostan ve Yasemin Ecem Anagöz de alkış aldı.

Okçuluğun altın yılı

Türk okçuluğu 2018 yılında adeta zirve yaptı. Milli sporcular Dünya ve Avrupa Şampiyonası, Akdeniz Oyunları, Dünya Kupası, Avrupa Kupası, 2. İslami Oyunlar ve Avrupa Grand Prix müsabakalarında 21 altın, 15 gümüş ve 9 bronz olmak üzere 45 madalya kazanarak en iyi dönemini geçirdi.

Haberin Devamı

Erkekler klasik yayda mücadele eden Mete Gazoz, 6 altın, 4 gümüş ve 2 bronz ile öne çıkmayı başardı. Makaralı yay kadınlarda ise Yeşim Bostan 5 altın, 2 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 8 madalya elde etti. Bu sezon 3 altın, 3 gümüş, 4 bronz alan 19 yaşındaki Yasemin Ecem Anagöz de 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesi beklentileri artırdı.

Öte yandan Yunanistan’da düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda 12 madalya kazanan Türkiye, tarihi bir başarıya imza attı. Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, bu başarıların 2013’te atılan temellerle geldiğini belirterek, “Modern antrenman metotlarının kullanılması, bilimsel çalışmalara ağırlık verilmesi başarıda etkili oldu. Bundan sonra da altyapıya yönelik çalışmalar devam edecek. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da bu süreçte büyük desteklerini gördük. Bakanlığımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar