Galatasaray Oksijen tüpü!

Oksijen tüpü!

02.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe yenilgileri ile komaya giren Galatasaray'ın imdadına Bursaspor yetişti: 0-5

Oksijen tüpü

NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Galatasaray, Mutlu Topçu yönetiminde sadece iki galibiyeti bulunan rakibi önünde sezonun en rahat doksan dakikasını çıkardı. İlk yarıyı Bruma’nın golleri ile 2-0 önde kapayan Cim-Bom, Ahmet Çalık, Podolski ve Yasin ile farkı yakaladı, haftalar sonra nefes aldı.

29. haftanın kapanış maçı Galatasaray’ın adeta sezon açılışına sahne oldu! Cim-Bom bu sezonki en güzel futbolunu tartışmasız Bursa deplasmanında sergiledi ve 5-0’lık net bir galibiyet aldı.

Başakşehir maçından sonra Fenerbahçe karşılaşmasıyla fabrika ayarlarına dönen ve 4-2-3-1 formasyonuyla sahaya çıkan sarı-kırmızılılar pozisyon üstüne pozisyona girdi, rakibe tek bir şans bile vermedi. Galatasaray ne kadar iyiyse Bursa da bir o kadar kötüydü.

Haberin Devamı

Galatasaray maça olağanüstü başladı. Müthiş baskı ve tempo ile beraber önde baskı beraberinde Cim-Bom’un kontrolünde bir oyun çıkardı. Bursaspor’un hocası Mutlu Topçu kendi hazırladığı tuzağa düştü daha ilk anlarda. Bruma’ya önlem diye sol bekten sağ beke çekilen ve ilk dakikalardan itibaren yerini yadırgayan Aziz Behich Portekizli’den kolay çalım yiyince pozisyon golle sonuçlandı. Bruma’nın içeri çevirdiği top Ertuğrul’un ayağından sekerek ağlara gitti. Henüz dakika 5’ti.

2 dakika sonra ise Yasin’in plasesini Aziz Behich çizgiden çıkardı. 25’te Cim-Bom önce Bursa savunmasının topa elle dokunması yüzünden penaltı bekledi. Pozisyonun devamında ise Sabri’nin şutunu Ertuğrul çizgi üzerinden uzaklaştırdı. 45’te Bruma yine soldan içeri kat edip Podolski’yle verkaça girdi. Kaleyi karşısına alan Portekizli farkı ikiye çıkaran golü attı: 0-2

Sahne Yasin’in

57’de Bruma’ya yapılan faul sonrası kazanılan serbest vuruşta Sneijder ortalarken Ahmet Çalık kafayı vurup skoru 3-0’a getirdi. 60’ta Sneijder’in pasında Podolski kaleci ile karşı karşı kaldı, durumu 4-0 yaptı. 89’da sahne alma sırası maçın iyilerinden Yasin’deydi. Böylece Cim-Bom deplasmanda 5 farklı bir galibiyete imza attı.

Oksijen tüpü