Dünyadan Futbol Olay çıkartana 1 yıl stada girmeme cezası

Olay çıkartana 1 yıl stada girmeme cezası

23.11.2012 - 17:49 | Son Güncellenme:

Son dönemde Rusya'da taraftarların saha içi ve dışında çıkarttıkları olayları engellemek için ağır cezaları kapsayan yasa meclise sunuldu. Yasa kabul edildiği takdirde, olay çıkartanlara 7 bin dolara kadar para, 3 aya kadar hapis ve 1 yıla kadar statlara girememe gibi cezalar verilecek.

Olay çıkartana 1 yıl stada girmeme cezası

Rusya'da, özellikle futbol taraftarları arasında uzun zamandan beri bitmek bilmeyen kavgalar, saha dışı ve içi olayları gündeme damgasını vuruyor. Son olarak taraftarların maç sırasında kaleciyi yaramasıyla harekete geçen Rusya Spor Bakanlığı taraftarla ilgili hazırladığı yasayı meclise sundu. Saha içi ve dışında suç işleyen, olay çıkartan ve benzeri yasa dışı davranışlarda bulunan taraftarlar çeşitli cezalara çarptırılacak. Yeni yasa para, hapis ve stada girememe gibi cezaları içeriyor.

Para cezası duruma göre 7 dolar ile 7 bin dolar arasında değişebilecek. Hapis cezası ise 15 gün ile 3 ay arasında verilecek. Ayrıca, durumlara göre ceza alan bazı taraftarlar 1 ay ile 1 yıl arasında tribünde maç izleyemeyecek.

Neredeyse her maç öncesi ve sonrası onlarca taraftar güvenlik güçleri tarafından olaya karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınıyor. Taraftarların en çok saha dışında yumruk yumruğa kavga ediyor. Saha içinde havai fişek, maytap, meşale gibi malzemeler kullanıyor ve zaman zaman saha içine atıyorlar. Yasaklı bazı maddelerin saha içine nasıl geçirildiği ise hala tartışma konusu.

(CİHAN)