Galatasaray Olimpiu Morutan'a talip çıktı! Sözleşmede özel madde

Olimpiu Morutan'a talip çıktı! Sözleşmede özel madde

23.11.2022 - 18:06 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Başakşehir ve Beşiktaş'ı üst üste yenerek büyük çıkış yakalayan Galatasaray'da transfer gelişmeleri yaşanıyor. Sezon öncesinde İtalyan ekibine kiralanan Morutan'a talip çıktı. Sarı-kırmızılı oyuncunun transferinde özel madde dikkat çekti.

Olimpiu Morutana talip çıktı Sözleşmede özel madde

Süper Lig'de Beşiktaş'ı ve Başakşehir'i üst üste yenerek bu maçlardan 6 puan çıkaran ve Dünya Kupası öncesi Fenerbahçe ile olan farkı 2'ye indiren Galatasaray'da transfer gelişmeleri yaşanıyor. Sezon öncesinde İtalyan ekibine kiralanan Morutan'a talip çıktı. Sarı-kırmızılı oyuncunun transferinde özel madde dikkat çekti.

Haberin Devamı

SEZON BAŞINDA TAKIMA YILDIZ YAĞDI
Süper Lig devi Galatasaray'da yaz transfer ve tescil dönemi oldukça hareketli geçti. Sarı-kırmızılılar kadrosuna kattığı oyuncularla dikkat çekti. Süper Lig devi bu dönemde Lucas Torreira, Yusuf Demir, Fredrik Midtsjö, Sergio Oliveira, Abdülkerim Bardakcı, Leo Dubois, Mathias Ross, Kazımcan Karataş, Haris Seferovic, Dries Mertens, Juan Mata, Mauro Icardi ve Milot Rashica'yı kadrosuna dahil etti.

AYRILIKLAR ÜST ÜSTE GELDİ
Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda takımda düşünülmeyen oyuncularla yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılılarda Marcao, 12 milyon euro artı bonuslar karşılığında Sevilla'nın yolunu tuttu. Takımdan ayrılan diğer isimler Emre Akbaba, Olimpiu Morutan, Valentine Ozornwafor, Mbaye Diagne, Aytaç Kara, Jesse Sekidika, Ali Yavuz Kol, Ömer Bayram, Alexandru Cicaldau, Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, Christian Luyindama, Alpaslan Öztürk, Oğulcan Çağlayan ve Omar oldu.

Haberin Devamı

Olimpiu Morutana talip çıktı Sözleşmede özel madde

TERİM DÖNEMİNDE TRANSFER OLDU
Fatih Terim döneminde Galatasaray'a uzun uğraşlar sonunda Steaua Bükreş takımından transfer edilen 23 yaşındaki Morutan, ilk sezonunda 33 maçta 3 gol atıp 3 de asist yaptı.

Beklentilerin altında kalan ve Sarı-Kırmızılı taraftarları hayal kırıklığına uğratan futbolcu, bu sezon başında Serie B ekibi Pisa Calcio'ya transfer oldu.

Morutan, Galatasaray'da 33 maçta 6 gole etki ederken İtalya'da ise henüz 12 maçta 4 gol 3 asistlik performans sergileyerek tüm dikkatleri üstüne çekti.

Olimpiu Morutana talip çıktı Sözleşmede özel madde

AVRUPA'DA YAKIN TAKİPTE
Çizme'deki performansıyla birçok kez manşetleri süsleyen Morutan'ın Avrupa'da bazı kulüplerin yakın takibinde olduğu da öğrenildi.

Galatasaray, Pisa'ya kiralanan Morutan için 150 bin euro geçici transfer bedeli aldı. Ayrıca Pisa ekibi, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar opsiyonu kullanması halinde 5.5 milyon euro karşılığında futbolcuyu kadrosuna katabilecek.

GELECEK OLAN RAKAM DÜŞÜK

Yapılan anlaşmaya göre; en az 25 maçta 45 dakika oynaması ve Pisa'nın İtalya Ligi'ne çıkması durumunda kesin satın alma şartı devreye girecek. Galatasaray'ın kasasına şu anki kur baz alınarak 126 milyon TL (5.5 milyon euro) girecek. Fakat; futbol otoriteleri yatırım yapılan ve 'Galatasaray'ın geleceği' olarak lanse edilen futbolcudan gelebilecek bu rakamın düşük olduğu görüşünde birleşti.

Haberin Devamı

Bilindiği üzere Galatasaray, Olimpiu Vasile Morutan'ın transferi için Steaua Bükreş'e 3.5 milyon euro ödeneceğini duyurmuştu.

Cimbom bu rakamı, 3 yıla yayılmış bir ödeme planı doğrultusunda gerçekleştireceğini ve futbolcu ile de 5 yıllık sözleşme imzalandığını borsaya bildirmişti.

Morutan'ın menajerliğini yapan Victor Becali, Morutan'ın performansı ve transferiyle ilgili olarak ProSport'a açıklama yaparken şunları söyledi:

"Galatasaray'a olduğu gibi yine büyük bir transfer mi istiyor? Bundan sonra neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Önümüzdeki aylarda geleceği netleşecek. Şu anda netleşen bir durum yok. Kimsenin şüphesi olmasın ki Morutan en iyisini yapmaya devam edecek."