Diğer Olimpiyat atışması!

Olimpiyat atışması!

06.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

2020 Yaz Oyunları’na aday olan Madrid, 2022 Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmak isteyen Barcelona’dan çok rahatsız oldu

Olimpiyat atışması

CELAL UMUT EREN

Spor severlerin futbol sahalarından alışık olduğu Barcelona-Madrid çekişmesi, bu defa Olimpiyat oyunlarında gündeme geldi. 2020 Yaz oyunlarına aday olan Madrid, 2022 Kış oyunlarına ev sahipliği yapmak isteyen Barcelona’dan rahatsız oldu. Bunun başlıca sebebinin ise ekonomik olduğu belirtildi. Ülkede yaşanan krizden dolayı Madrid’e yapılacak yatırımların ikiye bölünmesinden çekinen şehir komitesi, 30-32 milyon euro arasında olan bütçenin, iki büyük organizasyonun alınması halinde yarıya ineceğini düşünüyor.
Yapılan logonun bile maddi zorluklar nedeniyle 6 bin euroya kadar inmesi, soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Bir diğer sorun ise oyunların Barcelona’dan 155 km uzaktaki Pirene dağı eteklerinde bulunan La Molina’da yapılacak olması.
Barcelona cephesinin savunması ise tamamen sportif. 92 yılındaki yaz oyunlarını başarıyla atlattıklarını dile getiren yetkililer, gerekli olan kültüre sahip olduklarını ifade ettiler. Bir ilke imza atmak isteyen Katalanlar, böylece hem yaz, hem de kış oyunlarını organize etmiş olacaklar.
Madrid’in bu açıklamaya öne sürdüğü yanıt da benzer nitelikteydi. 82’deki Dünya Kupası finalini oynattıklarını ve 2014 FIBA Baskebol Dünya Şampiyonası finalini yapacaklarını belirten görevliler, 2020 adaylığına yatırımın artmasını istiyorlar.