Diğer Olimpiyat için tek ruh

Olimpiyat için tek ruh

31.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk sporunun uluslararası temsilcileri olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, tarihi bir işbirliği protokolüne imza attı.

Olimpiyat için tek ruh

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), bilgi birikimlerini ve deneyimlerini paylaşarak sporun tüm paydaşlarına destek sağlamak amacıyla bir işbirliği protokolüne imza attılar. Olimpiyatevi’nde dün düzenlenen basın toplantısı ile imzalanan protokol, TMOK ile TMPK’nın Olimpik ve Paralimpik spor faaliyetlerinde koordinasyon ve işbirliği esaslarını kapsıyor.

Haberin Devamı

İşbirliği ile ilgili olarak TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, “Bu işbirliği çerçevesi içinde, Olimpik değerlerin benimsenmesi ve yaygınlaştırılmasında Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile yol alacak olmamızı ülkemiz adına çok önemsiyorum” dedi.

TMPK Başkanı Yavuz Kocaömer ise “Dünyada hem rekabet hem birleştirici değerleri aynı anda sihirli bir şeklide bünyesinde barındıran tek kavram spordur. Bu değerler ile yarışarak, ülkemizi çok gerilerde olduğu noktadan muasır medeniyetler seviyesine çekmenin tek yolu da güçlerimizi birleştirmek. İşbirliğinin engelli engelsiz demeden ay yıldız için ter döken, tüm gençlerimize yeni bir itici güç olacağına inanıyorum” diye konuştu.