Beşiktaş Olympiakos - Beşiktaş: 1-1 (İşte maçın özeti)

Olympiakos - Beşiktaş: 1-1 (İşte maçın özeti)

09.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda Yunan ekibi Olympiakos ile 1-1 berabere kaldı. İlk gol Olympiakos'tan dakika 36'da gelirken; Beşiktaş 53. dakikada Aboubakar'ın golüyle beraberliği yakaladı. İşte dakika dakika Beşiktaş Olympiakos maçının özeti...

Olympiakos - Beşiktaş: 1-1 (İşte maçın özeti)

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda Yunan ekibi Olympiakos ile 1-1 berabere kaldı. Bu maçın rövanşı 16 Mart Perşembe akşamı saat 21:00'de Vodafone Arena'da oynanacak. İstanbul'daki karşılaşmanın ardından tur atlayan takım UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselecek.

Haberin Devamı

Goller: Dk. 36 Esteban Cambiasso (Olympiakos); Dk. 53 Vincent Aboubakar (Beşiktaş)

DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

İLK YARI

10. dakikada Quaresma'nın uzak mesafeden şutunda, top farklı bir şekilde üstten auta gitti.
19. dakikada Tosic ile Marcelo'nun anlaşmazlığından yararlanan Elyounoussi, sağ çaprazdan ceza yayına indiği anda yerden vurdu ancak kaleci Fabricio, yatarak meşin yuvarlağa sahip oldu.
36. dakikada Tosic'in uzaklaştıramadığı topu alan Ansarifard'ın sağdan ortasında, ön direkte Marcelo'nun müdahale edemediği meşin yuvarlağı Cambiasso, kafayla filelere gönderdi: 1-0
41. dakikada sağ çaprazda Beşiktaş'ın kazandığı serbest vuruşta, Talisca'nın şutunda, top üstten auta çıktı.
Beşiktaş, mücadelenin ilk yarısını 1-0 geride tamamladı.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI

49. dakikada Quaresma'nın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde topla buluşan Talisca'nın kafa vuruşunda, kaleci meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.
52. dakikada Fortounis'in sağdan kullandığı serbest atışta seken topla buluşan Botia'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
53. dakikada kaleci Leali'nin hatasını iyi değerlendiren Beşiktaş, beraberlik golünü buldu. Kalecinin uzaklaştırmak istediği topu yakalayan Aboubakar, meşin yuvarlağı, ceza yayına kadar taşıdıktan sonra düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-1
58. dakikada Olympiakos ceza alanı içinde oluşan karambolde topu alan Babel, Aboubakar'ın gol attığı bölgeden şansını denedi ancak kaleciyi geçen topu kale önünde Retsos uzaklaştırdı.
İki takım arasındaki mücadele 1-1 tamamlandı.

OLYMPIAKOS: 1 - BEŞİKTAŞ: 1

Stat: Georgios Karaiskakis (Yunanistan)
Hakemler: Danny Makkelie, Hessel Steegstra, Mario Diks (Hollanda)

Olympiakos: Leali, Figueiras, Retsos, Botia (Dk. 64 Da Costa), Cissokho, Cambiasso (Dk. 70 Martins), Romao, Elyounoussi, Fortounis (Dk. 73 Marin), Manthatis, Ansarifard
Teknik Direktör: Vasilis Vouzas

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan (Dk. 46 Oğuzhan Özyakup), Quaresma, Talisca (Dk. 90+2 Gökhan İnler), Babel, Aboubakar (Dk. 82 Cenk Tosun)
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Haberin Devamı

Goller: Dk. 36 Esteban Cambiasso (Olympiakos); Dk. 53 Vincent Aboubakar (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 16 Tolgay Arslan, Dk. 66 Marcelo Guedes (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

Şenol Güneş'ten 3 değişiklik

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla yaptığı maçta, siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş kadroda 3 değişiklik yaptı. Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile oynanan karşılaşmaya göre savunmada, orta sahada ve forvette değişikliğe gitti. Beşiktaş'ta Dusko Tosic'in cezalı, Matej Mitrovic'in de sakat olduğu dönemlerde savunmanın göbeğinde görev alan Atınç Nukan, Olympiakos karşısında yedek soyundu. Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine stoperde Tosic'e görev verdi.

Tolgay Arslan yine deplasmanda şans buldu

Tecrübeli teknik adam, son 32 turunda Hapoel Beer-Sheva ile deplasmanda oynanan maçta olduğu gibi Olympiakos ile dış sahadaki mücadelede de Tolgay Arslan'ı ilk 11'de sahaya sürdü. Hapoel Beer-Sheva ile oynanan iki karşılaşmada da yedek soyunan ancak Çaykur Rizespor karşısında ilk 11'de şans bulan Oğuzhan Özyakup, son 16 turundaki ilk mücadelede de yedekler arasında yer aldı. Oğuzhan'ın yokluğunda savunmanın önünde Atiba Hutchinson'ın yanında Tolgay Arslan, rakip atakları engellemeye çalıştı.

Haberin Devamı

Aboubakar da ilk 11'de başladı

Çaykur Rizespor mücadelesinde yedek soyunan Vincent Aboubakar, Olympiakos karşısında formayı Cenk Tosun'dan kaptı. Hapoel Beer-Sheva ile İstanbul'da oynanan karşılaşmada ilk 11'de şans bulan Aboubakar, Çaykur Rizespor maçına yedek olarak başlamıştı. Son lig mücadelesinde ilk 11'de şans bulan Cenk Tosun, Olympiakos maçına yedek çıktı. Beşiktaş'ta Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Adriano Correia, Anderson Talisca, Ricardo Quaresma ve Ryan Babel de diğer maçlarda olduğu gibi ilk 11'de yer aldı.

Caner Erkin tribünden izledi

Uzun süren sakatlığının ardından Yunanistan kafilesinde yer alan siyah-beyazlı oyuncu Caner Erkin, teknik direktör Şenol Güneş tarafından 18 kişilik maç kadrosunda tercih edilmedi. Caner'in yanı sıra Ömer Şişmanoğlu, Utku Yuvakuran ve Necip Uysal maç kadrosuna dahil edilmedi ve karşılaşmayı tribünden izledi. Beşiktaş'ta ayrıca Tolga Zengin, Andreas Beck ile Gökhan İnler yedek soyundu.

Haberin Devamı

Cardozo ve Marin yedek başladı

Olympiakos'ta, daha önce Türkiye'de Trabzonspor'da forma giyen Oscar Cardozo ile Marko Marin yedekler arasında yer aldı. Yunan ekibi, teknik direktör Paul Bento ile yollarını ayırmasının ardından Beşiktaş karşısına genç takım çalıştırıcısı Vasilis Vouzas yönetiminde çıktı.

100 şanslı Beşiktaşlı tribünde yer aldı

Öte yandan karşılaşmada, deplasman taraftarlarının olmaması yönünde alınan karar nedeniyle Beşiktaşlı taraftarlar, Georgios Karaiskakis Stadı'nda yer alamadı. Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulunun misafiri olarak Yunanistan'a gelen 100'e yakın siyah-beyazlı seyirci, tribünde takıma destek verdi.

Beşiktaş tur umudunu ikinci maça taşıdı

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş, tur için avantaj sağladı. Rakibi karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapatan siyah-beyazlı takım, özellikle, Tolgay Arslan'ın yerine giren Oğuzhan Özyakup ile ikinci yarıda daha organize bir oyun sergiledi. Beşiktaş, 53. dakikada Olympiakos kalecisi Nicola Leali'nin hatasını Vincent Aboubakar ile iyi değerlendirdi ve 1-1 eşitliği sağladı. Oyunun kontrolünü elinde tutan siyah-beyazlı ekip, karşılaşmadan 1-1 berabere ayrılarak tur umutlarını İstanbul'daki mücadeleye taşıdı. İki takım arasındaki rövanş mücadelesi, 16 Mart Perşembe günü Vodafone Arena'da yapılacak.

Tolgay Arslan cezalı

Karşılaşmanın 16. dakikasında rakibine yaptığı hareketten dolayı sarı kart gören Tolgay Arslan, cezalı duruma düştü. Siyah-beyazlı futbolcu, cezası nedeniyle rövanş mücadelesinde forma giyemeyecek. Etkisiz bir performans sergileyen Tolgay, ikinci yarıda yerini Oğuzhan Özyakup'a bıraktı.

Avrupa'nın golcüsü Aboubakar

Beşiktaş'ın beraberlik golünü atan Vincent Aboubakar, takımının bu sezon Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu olma özelliğini sürdürdü. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde siyah-beyazlı ekibe 3 gol kazandıran Kamerunlu futbolcu, Avrupa Ligi'nde ise üst üste ikinci kez fileleri havalandırmayı başardı. Aboubakar, Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında 5 gole ulaştı.

10 maçta da gol yedi

Beşiktaş, Avrupa kupalarında kalesini yine gole kapatamadı. Siyah-beyazlı takımın, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Sporting Lizbon ile deplasmanda başlayan bu kötü serisi, Olympiakos karşısında da sürdü. Beşiktaş, Avrupa'da üst üste 10 maçta kalesinde gol gördü. Siyah-beyazlı ekip, bu 10 maçta toplam 20 gol yedi.

Taraftarlar arasında gerginlik

Karşılaşmayı izleyen az sayıdaki Beşiktaşlı taraftarlarla Olympiakoslular arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Takımlarının beraberlik golü sırasında sevinç yaşayan siyah-beyazlılara üst tribünden yabancı madde atıldı.

Yazarlar