Galatasaray ‘Önce lig sonra Avrupa’

‘Önce lig sonra Avrupa’

05.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kaptan Selçuk İnan yeni sezonda öncelikle Süper Lig’de şampiyonluğu düşüneceklerini söyledi, “Bizim ekmeğimiz Türkiye ligi, tatlısı Şampiyonlar Ligi. Önümüzdeki sezona bu şekilde bakacağız. Çünkü ucunda 4. yıldız var. Dördüncü yıldızı takmak, tarihe geçmek anlamına geliyor” dedi

‘Önce lig sonra Avrupa’

Cim-Bom’un kaptanları Selçuk İnan ve Sabri Sarıoğlu, Süper Lig’de geride kalan sezonu değerlendirdi.
Galatasaray Dergisi’nin Haziran sayısına röportaj veren yıldız oyunculardan Selçuk bu sezon rehavet yaşadıklarının altını çizdi. Başarılı oyuncu, “Süper Lig’de iki şampiyonluk, TFF Süper Kupa ve Emirates Cup şampiyonlukları yaşadıktan sonra efsane kadro olarak nitelendirildik. Bu durum açıkçası bizi biraz olumsuz etkilemiş olabilir” diye konuştu.
Fatih Terim’in teknik direktörlük görevinden ayrılması sürecinde takım olarak yıprandıklarını kaydeden Selçuk, “Bu başarısızlığı hocanın gidişine, başkanla hocanın ilişkisine bağlamak doğru olmaz. Birçok maçı kazanabilecekken kaybettik. Belki de daha çok istemeliydik ama bu sene açıkçası şans da yanımızda değildi” dedi.
‘Ligi unutmamalıyız’
Galatasaray taraftarının tepkisi için, “Genel olarak insanların gerçekten beni eleştirdiğini düşünmüyorum. Açıkçası birkaç insanın beni sevmemesinden dolayı oldu bunlar” diyen Selçuk yeni sezonda öncelikle lig şampiyonluğuna odaklanacaklarını söyledi.
Deneyimli oyuncu, “Biz bazen Şampiyonlar Ligi’nin büyüsüne kapılıyoruz. Ligi unutmamalıyız. Burada şampiyon olursak Galatasaray büyüyor ve Şampiyonlar Ligi’ne katılıyor. Bizim ekmeğimiz Türkiye ligi, tatlısı Şampiyonlar Ligi. Önümüzdeki yıl bu şekilde bakacağız. Çünkü ucunda 4. yıldız var. 4. yıldızı takmak, tarihe geçmek anlamına geliyor. Bu bizim için bir fırsattır. Biz de bunu başarmak için her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Deplasman itirafı

Sabri Sarıoğlu deplasmanlarda kaybedilen puanlar nedeniyle ligde şampiyonluk hedefine ulaşamadıklarını dile getirdi. Sezona büyük beklentilerle başladıklarının altını çizen Sabri, “Her zaman, her şey istediğiniz gibi olmuyor. Sezona umutla başladık ama beklemediğimiz kayıplar yaşadık. Yine de her şey elimizdeydi. Deplasmanda kaybettiğimiz puanlar yüzünden şampiyonluğu kaçırdık” dedi.
Tecrübeli futbolcu, Fatih Terim’in görevden alınmasına şaşırdıklarını de vurgulayarak, “Fatih Hoca ile iki sene üst üste şampiyonluk yaşamışız, beklemiyorduk. Fakat şöyle de bir durum var; bizler Galatasaray camiasının işçileriyiz, profesyonel futbolcusuyuz. Camianın en yetkili karar mercisi başkanımızdır. O neye karar verirse saygı duyup, uymamız gerekir” yorumunu yaptı.

Yazarlar